Google створила сервіс, що передбачає дату смерті

Google створила сервіс, що передбачає дату смерті

Він також прогнозує розвиток захворювань, тривалість перебування в лікарні та ймовірність повторної госпіталізації.

Нова нейронна мережа від компанії Google на основі медичних показників пацієнта може вирахувати приблизну дату смерті.

Про це повідомляє Bloomberg.

Алгоритм випробували на декількох сотнях тисяч хворих. Зокрема на жінці, яка страждала від термінальної стадії раку молочної залози, а її легені вже почали заповнюватися рідиною. Ці дані порівняли з висновком наявного в лікарні комп’ютера.

Так, комп'ютери в лікарні проаналізували лише рентгенологічне сканування жінки, і визначили, що існує 9,3-відсоткова вірогідність смерті пацієнтки під час перебування в лікарні. Своєю чергою, нейронна мережа від Google, яка враховує 175 639 параметрів, підвищила цей показник до 19,9 відсотка. Жінка через 10 днів все ж таки померла.

Нова нейронна мережа здатна не тільки прогнозувати смерть, але й розвиток захворювань, тривалість перебування в лікарні та ймовірність повторної госпіталізації. Алгоритм також може враховувати записи в PDF-файлах та старих медичних картках.

Такий сервіс дозволяє медикам заощаджувати до 80 відсотків часу, що зазвичай витрачається на роботу з підготовки даних. За словами представників компанії, наступним кроком Google буде впровадження своєї прогностичної системи в клініку.

Нагадаємо, у Google відмовились від створення штучного інтелекту з військовою метою. Гендиректор компанії нагадав, що технології ШІ мають велике суспільне значення.

Компанія Google представила бота Дюплекса, який вміє говорити, як людина

Компанія Google представила бота Дюплекса, який вміє говорити, як людина

Повʼязані теми:

Наступна публікація