Хірурги США пересадили обличчя чоловіку після його невдалого самогубства

Хірурги США пересадили обличчя чоловіку після його невдалого самогубства

Енді пересадили донорські ніс, щоки, щелепу та зуби. 

Американські хірурги провели надскладну операцію - пересадку обличчя чоловіку, що намагався вбити себе. Донорський орган він отримав через трагедію в іншій родині, йдеться в ТСН.16.45.

Він зрозумів, що це помилка, коли натиснув на спусковий гачок. Після затяжної депресії 21-річний Енді спробував вкоротити собі віку. Після пострілу в підборіддя він залишився живим, але з понівеченим обличчям. Вісім пластичних операцій не допомогли, кілька років Енді соромився виходити на вулицю.

"Ви просто не можете дивитися на маленьких дітей, вам страшно налякати їх, або, що вони захочуть спитати, що з вами сталося? це боляче", - розповідає Енді.

Його лікар зважився на одну із найскладніших у світі операцій, він вирішив пересадити пацієнту донорське обличчя. Із Енді тривалий час працювали психологи, і врешті-решт, його внесли до списку очікування. Три з половиною роки лікарі тренувалися перш, ніж взятися до роботи.

"Як на мене, кожен заслуговує на другий шанс. Питання у тому, чи відчуваєте ви, як пацієнт зрозумів, що припустився помилки", - переконаний його лікар.

Нове обличчя Енді отримав після чужої трагедії. 21-річний мисливець Кейлен застрелився, залишивши вагітну дружину. Вона знала - чоловік у разі смерті хотів стати донором органів.

Операція тривала дві доби. Енді пересадили донорські ніс, щоки, щелепу та зуби. Після тривалого лікування чоловік таки зважився вийти на прогулянку.

"Я знав, що одного дня виглядатиму нормально. У ліфті я зустрів маленьку дитину, вона подивилася на мене, потім на свою маму і нічого не сказала", - радіє Енді.

Щоби повністю одужати, пацієнт продовжує відвідувати лікарів та психологів і листується з дружиною свого донора. Улюбленими справами якого, полюванням, рибалкою та собаками, збирається тепер займатися сам.

Американські хірурги дві доби пересаджували чоловікові обличчя

Американські хірурги дві доби пересаджували чоловікові обличчя

Повʼязані теми:

Наступна публікація