Honor, Motorola та Xiaomi. Найкращі бюджетні смартфони 2019 року

Honor, Motorola та Xiaomi. Найкращі бюджетні смартфони 2019 року

Фото: tsn.ua

Рейтинг найбільш якісних смартфонів за ціну, що не перевищує й 10 тисяч гривень.

Сучасний ринок пропонує величезну кількість смартфонів, ціни на які надзвичайно різноманітні – якщо деякі моделі цілком реально купити за кілька тисяч гривень, то вартість інших є відверто захмарною.

Видання The Wired склало рейтинг найкращих смартфонів за доступною ціною. Які саме до нього увійшли – читайте у матеріалі.

Motorola Moto G7

Переваги: деталі високої якості, "чіткий" екран, програмне забезпечення

Недоліки: наявність багатьох альтернатив на ринку

Motorola Moto G7 (придбати тут) має вигнуту скляну спину, металеві боки та акуратну "брову" – усе це надає телефону "дорогого" вигляду. Серед переваг моделі – вбудована пам'ять обсягом 64 гігабайти, потужна подвійна камера на 12 та 5 мегапікселів, сканер відбитків пальців та водонепроникне нанопокриття.

Програмне забезпечення моделі базується на стандартному Android. Винятком є кілька стильних додатків від Motorolla, зокрема Moto Display, що дає користувачеві змогу отримувати та переглядати  важливі сповіщення (про пропущені виклики, непрочитані повімлення та листи електронної пошти) без виведення смартфона з режиму сну.

Модель має більший екран, ніж її попередниця Moto G6, та LCD-дисплей з діагоналлю 6,2 дюйма. Розробники усунули ваду камери, наявну у попередній моделі, і тепер вона працює набагато швидше. Якість фото є хорошою, проте світлини, зроблені у поганому освітленні, можуть на вигляд бути блідими.

Xiaomi Mi A2 Lite

Переваги: дизайн, довга тривалість "життя" батареї, великий обсяг пам'яті

Недоліки: інколи буває незручним у користуванні

Xiaomi Mi A2 Lite (придбати тут) за дизайном нагадує щось середнє між iPhone та HTC – він має металевий корпус (який може бути блакитним, чорним, золотим та відтінку "рожевого золота»), а також моноброву.

Порівняно з іншими моделями лінійки, Mi A2 Lite є компактним – його зручно тримати у долоні. Телефон має екран діагоналлю 5,84 дюйма з роздільною здатністю 2280 x 1080 та  подвійну камеру – основну на 12 та додаткову на 5 МП з LED-спалахом.

Завдяки цьому смартфон може робити фото непоганої якості як за денного світла, так і у приміщенні чи вночі. Фронтальна камера на 5 МП використовується для селфі та відеодзвінків.

Серед недоліків моделі – відсутність NFC. Проте Xiaomi Mi A2 Lit  має сканер відбитків пальців на зворотному боці та хорошу батарею. Телефон доступний у двох конфігураціях – на 32 та 64 гігабайти вмонтованої пам'яті. Його також можна обладнати картою обсягом до 256 гб.

Motorola Moto G6 Play

Переваги: зручний у користуванні, хороша батарея

Недоліки: не підтримує Full HD

Ця модель є надійною, має хороший екран, камеру та може похизуватися значною тривалістю життя батареї. За допомогою зарядного пристрою Turbo Power смартфон заряджається від 26 до 45% відсотків лише за 20 хвилин.

G6 Play (придбати тут) також обладнано сенсором відбитків пальців, який краще, ніж у деяких більш "елітних" телефонів на кшталт Samsung Galaxy S9+, G6 Play також добре відтворює звук як за допомогою динаміків, так і за допомогою навушників.

Телефон має пам'ять на 32 гігабайти, проте вона може бути збільшена до 128.  Серед недоліків моделі те, що її екран не підтримує Full HD,  а пластиковий корпус може видаватися застарілим.

Motorola Moto G7 Power

Переваги: рекордна тривалість життя батареї

Недоліки: пластиковий корпус, посередня камера

Motorola Moto G7 Power (придбати тут) поступається за дизайном своєму більш дорогому родичу - Moto G7. Так, зокрема, модель має пластиковий корпус, замість скляного – він не пошкодиться у разі падіння, проте має дешевший вигляд.

Екран має дещо меншу роздільну здатність – 720, а якість знімків, зроблених за допомогою вмонтованої камери на 12 мегапікселів, є посередньою ( світлини зроблені за допомогою неї мають характерне фіолетове "обрамлення").

Незважаючи на це, Motorola Moto G7 Power може похизуватися чи не найбільшою тривалістю життя батареї з-поміж конкурентів – її вистачає на два дні навіть за умови активного користування соцмережами.Модель також має процесор Snapdragon 632 CPU, такий самий, як і у його дорожчого родича. 

Huawei P Smart 2019

Переваги: має хороші характеристики та недешевий вигляд

Недоліки: погані динаміки

Модель вирізняється безрамковим екраном з діагоналлю у 6,21 дюйма та роздільною здатністю 2340 x 1080. Дисплей оснащений краплеподібною "бровою".  Корпус телефона є пластиковим, проте на вигляд доволі гарний. Важить телефон мало – усього 160 г, що робить його зручним для тримання у руці.

Huawei P Smart 2019 (придбати тут) оснащено функцією ідентифікації обличчя, яка працює швидко та ефективно. Наявний також датчик розпізнавання відбитків пальців. Телефон добре виконує робочі завдання, а його батареї вистачає на добу.

Серед мінусів моделі – динаміки, що не надто якісно передають звук. Ваду має також і подвійна камера на 13 та 2 мегапікселя.  Вона не надто добре працює в умовах поганого освітлення, навіть за допомоги штучного інтелекту (телефон підтримує унікальну функцію AI camera). Труднощі можуть також виникати, якщо використовувати смартфон для геймінгу.

Honor Play

Переваги: ідеальний для геймінгу

Недоліки: є багато дешевших альтернатив

Honor Play (придбати тут) коштує дещо більше, ніж його конкуренти, проте є найкращим бюджетним варіантом для геймінгу. Його головними перевагами є потужний процесор Kirin 970,  4 гігабайта оперативної пам'яті та наявність технології для прискорення оброблення графічних даних ‘GPU Turbo’. Завдяки цьому телефон з легкістю підтримує ігри на кшталт Fortnite. 

Позитивними рисами також є батарея, яка дає змогу телефону працювати день без зарядження, два слоти для sim-карт та невелика вага – усього 176 грам. Смартфон також підтримує функцію ідентифікації обличчя.

Що стосується іншого, то смартфон має чіткий та багатоколірний LCD екран з діагоналлю у 6, 3 дюйма, подібний до того, що має Huawei P Smart.

Він також поділяє з останнім один його недолік - робить не надто хороші фото за умови поганого освітлення, хоч і може похизуватися подвійною камерою на 16 та 2 мегапікселя.

Nokia 5.1

Переваги: хороша камера, продуманий дизайн, зручний у користуванні

Недоліки: не найкраща батарея

Nokia 5.1 (придбати тут) має компактний, злегка вигнутий алюмінієвий корпус (наявний у чорному, блакитному та мідному кольорі). Він важить лише 160 грам та є ідеальним для будь-кого, хто має маленькі долоні.

Екран смартфона має діагональ 5,5 дюйма та роздільну здатність 2160 x 1080. Дисплей підтримує яскраві, насичені кольори. Модель не може похизуватися хорошою батареєю (хоч її, ймовірно, вистачатиме на день), але має непогані динаміки та хорошу основну камеру на 13+5 мегапікселів.

За допомогою неї можна робити якісні знімки навіть уночі (щоправда, вони можуть бути дещо зашумленими). Смартфон також підтримує 2 sim-карти.

Повʼязані теми:

Наступна публікація