Індія запустила на маловивчений бік Місяця міжпланетну станцію та власний місяцехід

Індія запустила на маловивчений бік Місяця міжпланетну станцію та власний місяцехід

Місію оцінюють у 150 мільйонів доларів.

22 липня Індія запустила на Місяць міжпланетну станцію "Чандраян-2". Запуск був запланований ще на 15 число, але за 56 хвилин до старту його скасували через технічні проблеми.

Сьогодні ракета-носій стартувала з космодрому на острові Шріхарікота в Індії, передає AP.

Очікується, що "Чандраян-2" сягне Місяця через понад п'ять тижнів і посадка на маловивченій стороні місяця відбудеться 6-7 вересня на маловивченій ділянці Місяця.

 Космічний апарат, який доправлять на супутник Землі, складається з трьох частин: орбітальної станції, спускового апарату та місяцеходу.

Як пише The New York Times, найскладніший етап місії – посадка. Там нагадали, що в квітні ізраїльський апарат розбився під час схожого завдання.

Індійську місії оцінюють в 150 мільйонів доларів. У її межах на Місяці шукатимуть різноманітні мінерали, воду і вивчатимуть підземні поштовхи. Також будуть зроблені світлини поверхні супутника з орбітального апарату.

Таким чином Індія може стати четвертою країною, чий апарат сідав на супутник Землі, і бути в одному списку зі США, Росією та Китаєм.

Нагадаємо, цього року світ визначає пів століття відтоді, як Ніл Амстронг став першою людиною, яка ступила на поверхню Місяця. Місія Apollo 11, якій передували роки ретельної підготовки, не лише ознаменувала перемогу США у космічних перегонах з Росією, а й стала справжнім скарбом для науковців. Як ця місія змінила наше уявлення про Сонячну систему та космос - в матеріалі ТСН.ua.

Повʼязані теми:

Наступна публікація