Ізраїльські вчені навчилися видобувати воду з повітря

Ізраїльські вчені навчилися видобувати воду з повітря

Фото: pixabay.com

Нова технологія заснована на застосуванні солі і тиску.

Дослідники з технологічного інституту в ізраїльській Хайфі повідомили про винахід нового способу отримувати воду з повітря. Про це повідомляє The Jerusalem Post.

Вчені презентували автономну систему, яка базується не на методах охолоджуючої конденсації, а на двоступінчастому циклічному процесі: спочатку відбувається відділення від вологи повітря шляхом абсорбції за допомогою висококонцентрованого сольового розчину, а потім – відділення вологи шляхом конденсації пари в умовах субатмосферного тиску.

За словами професора Ерана Фридлера, існуючі технології працюють як "зворотні" кондиціонери, охолоджуючи всю повітряну масу, що надходить у систему, щоб конденсувати вологу. "Цей підхід є енергетично неефективним, бо такі системи витрачають велику частину своєї енергії на охолодження близько 97% обсягу повітря, який не конденсується. Нова технологія включає в себе охолодження тільки тієї вологи, яка була витягнута з повітря, що значно знижує кількість енергії, необхідної для виробництва води", - зазначив учений.

"Крім енергоефективності, нова технологія володіє додатковою перевагою: у рамках цього процесу вода також піддається процесу видалення пилу", - пояснив професор Давид Бройдей. Він і інші розробники переконані, що такий метод зробить воду доступною практично в будь-якій частині світу. Технологія може бути затребувана у пустельних регіонах, де немає доступу до прісним водойм або підземних джерел питної води.

Океанічна вода поблизу Антарктиди містить сотні шматочків пластику в кожному літрі

Океанічна вода поблизу Антарктиди містить сотні шматочків пластику в кожному літрі

Повʼязані теми:

Наступна публікація