Конкурент Facebook: засновник Wikipedia запустив соцмережу без реклами

Конкурент Facebook: засновник Wikipedia запустив соцмережу без реклами

Вона існуватиме на добровільні пожертви самих учасників.

Співзасновник Wikipedia Джиммі Вейлз заявив про старт проєкту WT:Social. Це нова соціальна мережа, в якій не буде реклами, повідомляє Громадське з посиланням на Financial Times.

Юзери WT:Social зможуть обмінюватися посиланнями на статті та обговорювати їх, як це відбувається у Facebook. Новий проєкт відокремлений від Wikipedia, однак використовуватиме її бізнес-модель. Тобто соцмережа буде існувати за рахунок пожертвування невеликої групи користувачів, щоб дозволити мережі працювати без реклами. Остання, на думку Вейлза, стимулює поширення неякісного контенту.

Наразі проєкт підтримали понад 200 доброчинців. Протягом перших тижнів у соцмережі зареєструвалися 50 тисяч користувачів. Вейлз планує створити в WT:Social спеціальну кнопку upvote, яка дозволить користувачам рекомендувати якісні історії.

Раніше цього року в Китаї повністю заборонили інтернет-енциклопедію Wikipedia, заблокувавши доступ на сайт всіма мовами світу. Wikipedia виявилася в списку заборонених сайтів разом з Google, Facebook і LinkedIn, Twitter та іншими. Щоб отримати до них доступ, користувачі використовують віртуальні приватні мережі та VPN для обходу цензури.

У США песик із хвостом на голові став зіркою соцмереж

У США песик із хвостом на голові став зіркою соцмереж

Повʼязані теми:

Наступна публікація