Корабель SpaceX для польотів на Марс та Місяць вибухнув під час випробувань: відео з'явилося в Мережі

Корабель SpaceX для польотів на Марс та Місяць вибухнув під час випробувань: відео з'явилося в Мережі

До цього прототип пройшов успішно кілька тестів.

Під час випробувань двигунів прототипа космічного корабля SpaceX Starship в Техасі на полігоні Бока-Чіка стався потужний вибух. Подія відбулася 29 травня за день до запуску пілотованого корабля Crew Dragon.

Як повідомляє видання Spaceflight Now, вибух стався через дві хвилини після того, як був запущений двигун Raptor. Ракета була повністю знищена, а її уламки розкидало навколо стартового майданчика. За попередньою інформацією, ніхто не постраждав. 

На відео можна побачити, як величезна вогняна куля, буквально, поглинула прототип, залишивши після себе не так вже й багато. Судячи з усього збитку було завдано і тестовому майданчику. Повідомляється, що вибух стався в результаті витоку палива.

Раніше Starship SN4 успішно пройшов перевірку кріогенним тиском. Домогтися цього вдалося тільки з четвертого разу, а три попередні спроби виявилися невдалими. Крім того, на початку цього місяця були проведені перші вогневі випробування, під час яких двигун корабля пропрацював близько чотирьох секунд.

У майбутньому компанія SpaceX, планує використовувати Starship для здійснення польотів на Місяць, Марс і за межі його орбіти. Але він суттєво відрізняється від Falcon 9 і космічного корабля Crew Dragon.

Повʼязані теми:

Наступна публікація