LinkedIn і eBay пожертвували $ 20 млн на захист суспільства від штучного інтелекту

LinkedIn і eBay пожертвували $ 20 млн на захист суспільства від штучного інтелекту

Фото: Reuters

Для майбутнього наукового прогресу питання моралі і етики потребують нагального вирішення.

Засновники LinkedIn і eBay Рейд Хоффман і П'єр Омідьяр пожертвували по 10 млн доларів в фонд Етики і управління штучного інтелекту. Про це повідомляє The Guardian.

Отримані кошти будуть спрямовані на дослідження та вирішення жорстких етичних проблем, які стосуються штучного інтелекту.

За словами Хоффмана, система прийняття рішень штучного інтелекту може впливати на багато аспектів сучасного життя - освіту, транспорт, охорону здоров'я, систему кримінального судочинства і економіку. Наразі є актуальним питання принесення користі від штучного інтелекту та мінімізації шкоди від його використання.

Напрями дослідження фонду спрямовані на розробку етичної моделі, зокрема на створення методів, які передбачають етичні концепти та моральні цінності, як центральні аспекти технологічних інновацій. Також основним питанням є, розробка видів контролю, які необхідні для мінімізації завдання можливої шкоди та максимізації переваг штучного інтелекту.

Зазначимо, що минулого літа було порушено "Перший закон Азімова": у США робот вагою в 136 кг наїхав на півторарічну дитину. Тож питання регулювання поведінки роботів є актуальним.

Нагадаємо, раніше засновник соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг відзвітував про створення особистого помічника для дому, який розроблений на основі штучного інтелекту. Система на ймення "Джарвіс" використовує у своєму навчанні алгоритми, написані мовами Python, PHP і Objective C та вміє відчиняти двері, вмикати музику і готувати сніданки.

Повʼязані теми:

Наступна публікація