Маск збирається перевозити людей на Землі ракетами – за півгодини в будь-яку точку планети

Маск збирається перевозити людей на Землі ракетами – за півгодини в будь-яку точку планети

Фото: Reuters

За п'ять років повинні запустити ракету на Марс.

На австралійському космічному конгресі Ілон Маск презентував нову ракету, яка здатна перевернути людське уявлення про подорожі. Він стверджує, що те, що згодиться для подорожі на Марс - підійде і на Землі. І за півгодини можна буде долетіти в будь-яку точку планети.

Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.19:30.

"Нам треба стати міжпланетним видом", - починає Ілон Маск, і сотні смартфонів із зали записують кожне його слово. Ракету на Марс він збирається відправити вже за п'ять років. Ось, як він це бачить - ракета розвантажує усе необхідне для колонії на червоній планеті.

"Ми шукаємо ій ім'я. Кодова назва – BFR", - говорить засновник SpaceХ Ілон Маск.

Абревіатуру можна розшифрувати як "Велика Ракета Фалькон" або "До Біса Великий Фалькон". Про це Маск жартує сам.

Нова ракета SpaceX перевозитиме пасажирів між континентами за ціною звичайного літака

Нова ракета SpaceX перевозитиме пасажирів між континентами за ціною звичайного літака

Серйознішає на головному питанні.

"З минулого року ми шукали, звідки взяти гроші на таку ракету", - каже він.

Фінансувати міжпланетні перевезення він збирається, зокрема, міжконтинентальними. Тією ж ракетою. Коштуватимуть вони, за прогнозами Маска, не набагато дорожче за нинішні рейси на літаках "Аеробус". Зате з Америки до Китаю чи з України до Америки, з будь-якого місця на землі в будь-яке місце можна буде долетіти швидше, ніж за годину.

"Аби чітко сісти на Марсі туди, куди треба, ми повинні максимально відпрацювати усю процедуру. І це ми робимо вже зараз, працюючи з "Фалькон9". Ми вже маємо 16 успішних приземлень поспіль", - зазначає Маск.

Перша модель ракети "Фалькон" була 22 метри заввишки. Нинішній, дев'ятий "Фалькон" - уже 30 метрів. "До Біса Великий Фалькон" свою назву справджує - він стометровий, довший за монумент Незалежності України та американську статую Свободи. Вміщатиме ракета до 120 людей - по троє в 40 кабінах.

Яна Слєсарчук

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Космічна Одіссея
Наступна публікація