Марихуана може призвести до важких пошкоджень серця - американські вчені

Марихуана може призвести до важких пошкоджень серця - американські вчені

Фото: Pixabay.com/Pexels

В крові після куріння марихуани збільшується вміст чадного газу і смоли, як після тютюну.

Згідно з новою науковою заявою Американської кардіологічної асоціації про марихуану, "травичка" може завдати шкоди роботі серця.

Про це пише CNN.

У новій науковій заяві розглядаються вже випущені дослідження зв'язку між каннабісом і серцем. За словами фармаколога Роберта Пейджа твердження, марихуана може "викликати серцево-судинні хвороби, серцеві напади та інсульти".

Той, хто планує вживати марихуану, повинен спочатку обговорити можливі ризики зі своїм медичним працівником. Також життєво важливо, щоб люди вживали тільки легальні продукти канабісу, тому що немає жодного контролю за якістю або складом продуктів канабісу, що продаються на вулиці

зазначив Пейдж

Деякі дослідження, проаналізовані медичною групою, показали, що порушення серцевого ритму, такі як тахікардія і фібриляція передсердь, можуть виникати протягом години після куріння марихуани, що містить ТГК. 

ТГК або тетрагідроканабінол - це психоактивна речовина в складі марихуани, яка створює "кайф".

Вплив тетрагідроканабінолу на серце:

  • викликає почастішання серцевого ритму;
  • збільшує потребу серця в кисні;
  • руйнує стінки артерій;
  • сприяє підвищенню артеріального тиску в положенні лежачи на животі.

Дим канабісу містить компоненти, схожі на тютюновий дим, дослідження показують, що в крові після куріння марихуани збільшується вміст чадного газу і смоли, як після тютюну.

Також у заяві йдеться про те, що біль в грудях, серцеві напади, порушення серцевого ритму і інші серйозні серцеві захворювання пов'язані з інтоксикацією як тютюном, так і марихуаною.

Для тих, у кого є серцеві захворювання, ризики зростають. Дослідження показують, що куріння марихуани викликає серцеві напади, підвищений ризик інсульту і серцевої недостатності у людей з серцевими захворюваннями.

Фактично, дослідження, розглянуті медичною групою, показали можливі зв'язки з більш низьким кров'яним тиском, зменшенням частоти серцевих скорочень і меншим запаленням, яке є основною причиною звуження артерій, яке може призвести до серцевих захворювань і інсультів.

У всіх цих результатів досліджень є одне застереження: наявні дослідження зв’язку між марихуаною і серцем є "короткостроковими, наглядовими і ретроспективними дослідженнями, які виявляють тенденції, але не доводять причинно-наслідкові зв'язки".

Нагадаємо, нове дослідження показало, що психоактивний компонент канабісу тетрагідроканнабінол (ТГК) може запобігти появі летальних симптомів легеневого розладу, пов'язаного з Covid-19, у мишей. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація