Медики придумали спосіб лікувати апендикс без хірургічного втручання

Медики придумали спосіб лікувати апендикс без хірургічного втручання

Фото: pixabay.com

Раніше вважалося, що цей орган зайвий в людському організмі.

Запалення апендиксу більше не потребує хірургічного лікування.

Про це свідчать нові дослідження результати яких опублікували в виданні Pediatrics, йдеться у сюжеті "Сніданок з 1+1".

Раніше вважалося, що цей орган взагалі зайвий в людському організмі, тож без вагань просто позбувалися його. Однак зараз медики змінили свою думку, стверджуючи, що апендикс необхідний.

Виявляється, саме апендикс у дитячому віці відповідає за вроджений імунітет. Цей орган ніби своєрідний притулок для мікроорганізмів, адже коли в кишечнику внаслідок хвороб гине природна флора, саме з апендикса приходить "підкріплення".

Апендикс схожий на вузьку звивисту трубочку. Довжина його у дорослої людини становить від 2 до 20 см. Своєю чергою, запалення апендикса є одним з найпоширеніших захворювань в хірургії. На нього припадає майже 70% всіх хірургічних операцій черевної порожнини.

Гострий апендицит більше не лікуватимуть хірургічно

Гострий апендицит більше не лікуватимуть хірургічно

Зазначається, що апендикс - рухливий орган, у нього лише одна точка прикріплення. У всіх людей він кріпиться в різних місцях, саме тому у разі запалення апендиксу може боліти і з правого боку, і з лівого і, навіть, віддавати в нирки.

Апендицит може виникнути в будь-якому віці. Донедавна хірургічне видалення апендициту було єдиним відомим методом лікування. Тепер настає нова ера – його лікування антибіотиками теж можливе. Під час досліджень 97 % пацієнтів із гострим апендицитом після лікування антибіотиками одужали.

Нагадаємо, раніше науковці знайшли спосіб відновлювати пошкоджені зуби природним способом і без пломб. Дослідники Королівського коледжу Лондона виявили, що препарат Tideglusib, розроблений для лікування хвороби Альцгеймера, може стимулювати зуб для створення нового дентину.

Хірург Віктор Сидоренко розповів, чи можна лікувати апендицит антибіотиками

Хірург Віктор Сидоренко розповів, чи можна лікувати апендицит антибіотиками

Повʼязані теми:

Наступна публікація