Металошукачі знайшли 500-річну прикрасу, пов'язану з королем Генріхом VIII

Металошукачі знайшли 500-річну прикрасу, пов'язану з королем Генріхом VIII

Фото: pixabay.com

Вчені датують прикрасу між 1509 і 1533 роками н.е

У Великій Британії за допомогою металошукача знайшли виріб у формі серця прикрашений червоно-білими квітковими візерунками, що зображують союз короля Генріха VIII та його першої дружини Катерини Арагонської.

Про це пише видання IFLScience.

Підвіска розміром приблизно 5 сантиметрів в діаметрі прикрашена мотивом тюдорівської троянди та гранатового куща, а також написом "TOVS IORS" — каламбуром із французької мови, що означає "завжди". На реверсі зображені великі літери H і K, які, як вважають, позначають королівське подружжя.

Вчені датують прикрасу між 1509 і 1533 роками н.е. Науковці вважають, що кулон виготовлений нашвидкуруч, і його могли носити учасники якоїсь події або прикрасу подарували як приз. Виріб у формі серця прикрашений червоно-білими квітковими візерунками, що зображують союз короля Генріха VIII та його першої дружини Катерини Арагонської.

"Цей прекрасний кулон є неймовірним відкриттям, яке дає нам відчутний зв'язок з Генріхом VIII і Катериною Арагонською і збагачує наше розуміння тогочасного королівського двору", — сказав про знахідку Дункан Вілсон, виконавчий директор "Історичної Англії".

Нагадаємо, археологи  під час розкопок у Стокгольмі знайшли 1000-річний скарб епохи вікінгів. Зокрема, було виявлено 20 будинків і споруд, які належать до того часу.

Новини України: унікальна прикраса стародавніх скіфів завітала до студії ТСН

Новини України: унікальна прикраса стародавніх скіфів завітала до студії ТСН

Читайте також:

Повʼязані теми:

Наступна публікація