Метеоритний дощ, Супермісяць та надяскрава Венера: якими астрономічними явищами можна помилуватися у квітні

Метеоритний дощ, Супермісяць та надяскрава Венера: якими астрономічними явищами можна помилуватися у квітні

Фото: Pexels

Квітень буде багатим на неймовірні астрономічні події.

У той час, коли значна частина світу опинилася на карантині, розваг лишилося не так багато. Проте цієї весни на небі можна буде побачити чимало видовищних явищ, що допоможуть відволіктися від негативу. 

Так, зокрема, у квітні на людство чекає видовищне шоу планет, Супермісяць та багато іншого. ТСН.ua зібрав найголовніше. 

2 квітня. Космічні обійми Венери та Плеяд

На початку планета з’явиться поблизу відомого кластера зірок у сузір’ї Тільця і опиниться перед Плеядами, також відомих як Сім сестер, 3 квітня. Переглянути унікальне явище можна буде онлайн – спершу вдасться побачити Венеру, а коли небо стане темнішим, з’являться й зорі. 

7 квітня. Рожевий Супермісяць 

У квітні повний Місяць часто називають рожевим. Проте цього разу він водночас буде Супермісяцем і видаватиметься значно яскравішим та більшим, ніж зазвичай. Більше того – він буде яскравішим, ніж усі попередні Супермісяці 2020 року. 

10 квітня. Проліт космічного апарату, що прямує до Меркурія

Люди, що мешкають у південних широтах, зможуть побачити, як повз Землю пролітатиме космічний апарат BepiColombo, що прямує до Меркурія у межах європейсько-японської місії. 

15 квітня. Космічне шоу Юпітера, Сатурна, Місяця та Плутона

Третій тиждень квітня ознаменується цілим перформенсом небесних тіл, який можна буде побачити за допомогою телескопу. 15 квітня усі три планети та Місяць будуть близько розташовані на нічному небі. Без телескопа не вдасться побачити Плутон, проте Юпітер та Сатурн можна буде побачити навіть неозброєним оком. 

21-22 квітня. Метеоритний потік Ліриди

Протягом четвертого тижня квітня піку досягне метеоритний дощ Ліриди. Зазвичай метеоритний дощ відбувається від 16 до 25 квітня, а пік припадає на 21-22 квітня. І хоч це явище є не найбільш видовищним, проте стабільним – зазвичай за одну годину щоночі пролітає близько 20 метеорів. 

28 квітня. Надяскрава Венера

У кінці місяця Венера буде надзвичайно яскравою. Побачити її найпростіше можна буде, якщо дивитися перед заходом Сонця на захід, а перед сходом – на схід. 

Нагадаємо, 16 липня 2019 року українці могли спостерігати часткове затемнення Місяця. За умов хорошої погоди за цим природним явищем також спостерігали жителі більшості країн Європи, частини Азії, Африки, Австралії та Північної Америки. Наступного разу подивитися на таке космічне явище можна буде лише у травні 2021 року.  Для тих, хто пропустив місячне затемнення, ТСН.ua зібрав найяскравіші світлини. 

Місячне затемнення: мешканці більшості країн Європи спостерігали за унікальним космічним явищем

Місячне затемнення: мешканці більшості країн Європи спостерігали за унікальним космічним явищем

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Космічна Одіссея
Наступна публікація