Microsoft призупиняє співпрацю з Huawei після указу Трампа - ЗМІ

Microsoft призупиняє співпрацю з Huawei після указу Трампа - ЗМІ

Фото: Associated Press

Китайці можуть запустити власний аналог Android та Win­dows.

Корпорація Microsoft призупиняє співпрацю з китайським виробником телекомунікацій та смартфонів Huawei, виконуючи рішення уряду США.

Про це повідомляє South China Morning Post із посиланням на людей, знайомих із цим питанням.

Американська компанія припинить продавати Huawei операційні системи Windows для ноутбуків та надавати інші послуги, пов'язані з контентом. Windows, які вже встановлені на китайських пристроях, продовжать отримувати оновлення.

Сервісна команда Microsoft для Huawei вже виїхала зі штаб-квартири китайської компанії у Шеньчжені.

Це не означає, що Microsoft більше не співпрацює з Huawei. Призупинення бізнесу між двома компаніями може бути просто тимчасовим, сказав один із співрозмовників видання.

Тим часом Huawei зареєструвала торгову марку Huawei Hong­meng у Державному управлінні у справах інтелектуальної власності Китаю. Ймовірно китайська компанія планує запустити власну операційну систему, яка замінить Android і Win­dows на пристроях компанії, повідомляє The Page із посиланням на Soft­pe­dia News.

Нагадаємо, комп'ютерні мережі США від 15 травня будуть працювати в режимі надзвичайної ситуації. Він введений рішенням президента країни Дональда Трампа. Глава Білого дому пояснив, що хоче захистити американців від "іноземних супротивників", тому забороняє компаніям використовувати ризиковані, на думку офіційної влади, телекомунікації виробників з-за кордону.

Після указу Трампа Мінфін США вніс китайську компанію Huawei до санкційного списку. Продукція цього бренду викликає занепокоєння в США і низці інших країн – китайців підозрюють у стеженні за користувачами і використанні уразливих місць в інфраструктурі інших країн. Після такого рішення влади, низка компаній вирішили припинити співпрацю з Huawei, зокрема і техногігант Google.

Міністерство торгівлі США внесло в "чорний список" китайського виробника телекомунікацій Huawei

Міністерство торгівлі США внесло в "чорний список" китайського виробника телекомунікацій Huawei

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація