Microsoft запатентувала спосіб цифрової реінкарнації людей

Microsoft запатентувала спосіб цифрової реінкарнації людей

Фото: Associated Press

Компанія буде створювати цифрові копії людей, з якими можна спілкуватися.

Корпорація Microsoft зареєструвала патент на систему, яка здатна перетворити особистість будь-якої людини на інтелектуального чатбота.

Такий патент опублікували на сайті United States Patent and Trademark Office.

Психологічний профіль чатбота буде формуватися на основі цілого спектру різних даних. Серед них зображення, голос, записи в соціальних мережах, електронні листи й повідомлення в месенджерах — будь-які форми інформації, що описують або створені потрібною людиною. На базі цих даних створюється спеціальний індекс, який і визначатиме характерні особливості "особистості" бота.

Крім текстового чату, що імітує особистісні особливості конкретної людини, продуктом цього сервісу може бути двовимірна або тривимірна графічна модель людини, а також персоналізований синтезатор голосу. Тобто "реінкарнація" буде не тільки писати, як справжня особистість. Вона зможе мати вигляд і говорити, як потрібна людина. 

Варто відзначити, що ідея з "воскресінням" близьких за допомогою цифрових технологій є популярною темою для науково-популярних фільмів і книг. Наприклад, в одній із серій серіалу "Чорне дзеркало", жінка, яка втратила коханого, не могла впоратися з втратою і стала клієнтом сервісу, який створював цифрові копії померлих людей на підставі профілів у соціальних мережах.

"Чорне дзеркало" 1 серія, 2 сезон.

Нагадаємо, що у світі може з'явитися на 40% більше питної води: в США вдосконалили метод опріснення. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, понад 785 мільйонів людей у всьому світі не мають доступу до чистої питної води. Солона вода — це ресурс для забезпечення населення водою. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація