Мінцифри запустило портал державних послуг "Дія": які послуги доступні

Мінцифри запустило портал державних послуг "Дія": які послуги доступні

© John Schnobrich on Unsplash

На порталі можна отримати 27 публічних послуг.

Міністерство цифрової трансформації України запустило портал державних послуг "Дія".

"Відкрити власну справу за 10 хвилин, оформити допомогу при народженні дитини, отримати необхідну довідку, перевірити дані про себе в державних реєстрах. Відтепер усе це можна швидко та зручно зробити онлайн на порталі державних послуг "Дія", - зазначили в Мінцифри.

На порталі можна отримати 27 публічних послуг онлайн. Зокрема - стати підприємцем, змінити вид діяльності чи припинити її, оформити довідку про несудимість, допомогу при народженні дитини чи щомісячне відшкодування вартості послуг по догляду за дитиною до трьох років. Також можна подати позов до суду або отримати послуги, пов’язані із документами водія, оформити низку ліцензій, дозволів чи отримати витяги з реєстрів.

Також українці отримають можливість перевірити наявну інформацію про себе із п’яти державних реєстрів. Для цього на порталі "Дія" потрібно зареєструватися у власному кабінеті громадянина. У кабінеті громадянина поки що доступні документи, що відображаються у мобільному застосунку "Дія", – свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та посвідчення водія. Пізніше будуть також доступні цифровий паспорт громадянина України у вигляді ID-картки та біометричний паспорт громадянина України для виїзду за кордон.

Щоби скористатися послугами порталу, треба мати електронний підпис. Також можна авторизуватися з допомогою сервісу id.gov.ua.

У Мінцифри наголосили, що на створення порталу не було використано бюджетних коштів. На всі витрати з розроблення, дизайну та захисту порталу кошти залучені міжнародними донорами та партнерами.

Запустили портал державних послуг Дія. Відкрити власну справу за 10 хвилин, оформити допомогу при народженні дитини,...

Опубліковано Міністерство цифрової трансформації України Четвер, 2 квітня 2020 р.

Як працює мобільний застосунок "Дія" та які послуги будуть доступні у смартфоні, читайте на ТСН.ua за цим посиланням.

Повʼязані теми:

Наступна публікація