Місія триватиме до п’яти днів: у SpaceX розказали, коли і як відправлять у космос туристів

Місія триватиме до п’яти днів: у SpaceX розказали, коли і як відправлять у космос туристів

Фото: NASA

SpaceX або Space Adventures не оголосили точну ціну на туристичний рейс Crew Dragon.

Компанія Ілона Маска SpaceX підписала свою першу угоду з американською космічною компанією Space Adventures про запуск на орбіту Землі туристів на космічному кораблі Crew Dragon.

Про це повідомляє Space.com.

Зазначається, що це буде чотири людини, а місія триватиме до п’яти днів і може запуститися вже наприкінці 2021 року.

"Ця історична місія створить шлях до того, щоб зробити космічний політ можливим для всіх людей, які мріють про це, і ми раді працювати з командою Space Adventures над місією", - сказала президентка SpaceX та Гвінна Шотвелл.

Згідно з угодою, Space Adventures використовуватимуть ракету SpaceX Falcon 9 та транспортний засіб Crew Dragon для польоту на орбіту Землі чотирьох пасажирів.

Міжнародну космічну станцію космічні туристи відвідувати не будуть. Натомість, Crew Dragon залишиться на орбіті як вільно літаючий космічний корабель.

Крім того, у космічних туристів буде можливість встановити світовий рекорд висоти космічного польоту і побачити планету Земля з такої відстані, з якої її ніхто не бачив.

Нагадаємо, американці не літали в космос на американському кораблі від моменту закінчення програми Space Shuttle в 2011 році. У 2014 році NASA уклало контракти зі SpaceX та Boeing Co на загальну суму 6,8 млрд, щоб США знову могли літати на МКС, не купуючи місця на російських "Союзах". 

SpaceX провела випробування аварійного відділення пілотованого корабля Crew Dragon від ракети-носія Falcon 9. Корабель після команди на екстрене відділення від ракети запустив вісім резервних двигунів, які відвели його на безпечну відстань.

Falcon 9 під час випробувань спеціально підірвали. Потім на парашутах Crew Dragon приводнився в Атлантичному океані.

SpaceX успішно протестувала космічний корабель, який руйнує монополію Росії

SpaceX успішно протестувала космічний корабель, який руйнує монополію Росії

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Космічна Одіссея
Наступна публікація