Роскосмос повідомив про викид аміаку на МКС, NASA поки не підтверджує

Роскосмос повідомив про викид аміаку на МКС, NASA поки не підтверджує

В американському сегменті МКС сталася аварія / Фото: astronomy.net.ua

NASA поки не підтверджує інформацію про викид шкідливих речовин.

На американському сегменті Міжнародної космічної станції (МКС) сталася аварія. Про це стало відомо з повідомлення Роскосмосу, що надійшов на адресу російського видання "Lenta.ru".

Приблизно о 10:44 за київським часом в американському модулі стався викид шкідливих речовин з системи охолодження в атмосферу станції. Сегмент ізольований, а весь екіпаж на часі знаходиться в безпеці в російському сегменті станції.

"Безпека екіпажу була забезпечена завдяки злагодженим та оперативним діям самих космонавтів і астронавтів, а також оперативних груп управління в Москві та в Х'юстоні", - повідомив начальник російського ЦУПу Максим Матюшин.

За його словами, подальші дії на американському сегменті повинні бути вироблені американською стороною. Зараз ЦУП в Х'юстоні аналізує інформацію про стан американського сегменту МКС.

Зазначимо, на МКС зараз знаходяться шість осіб. Серед них - Олександр Самокутяєв, Олена Сєрова та американець Баррі Вілмор, а також новий екіпаж у складі Антона Шкаплерова, громадянина США Террі Вертса та італійки Саманти Крістофоретті.

Водночас NASA поки не підтверджує інформацію про викид шкідливих речовин на американському сегменті Міжнародної космічної станції.

У російському представництві NASA заявили, що поки можна говорити тільки про падіння тиску в контурі охолоджуючої системи. Факт викиду поки розглядається як одна з можливих версій.

Повʼязані теми:

Наступна публікація