Над Африкою розірвався двометровий астероїд - NАSА

Над Африкою розірвався двометровий астероїд - NАSА

Фото: Corbis

Астероїд виявили за допомогою автоматизованих телескопів Catalina Sky Survey, коли він ще перебував за орбітою Місяця

У понеділок, 4 червня співробітники Лабораторії реактивного руху NАSА виявили новий астероїд на орбіті Землі.

Фахівцям вдалося зняти на відео входження астероїда в атмосферу землі над Африкою. Явище можна було побачити вранці 2 червня.

Двометрове космічне тіло розірвало на дрібні частинки під час входження в атмосферу Землі. Астероїд 2018 LA повністю згорів в небі, не досягнувши землі.

"Відкриття астероїда 2018 LA - стало третім випадком, коли астероїд був виявлений на траєкторії удару", - заявив фахівець центру навколоземних досліджень об'єктів Пол Чодас.

Астероїд виявили за допомогою автоматизованих телескопів Catalina Sky Survey, коли він ще перебував за орбітою Місяця.

Інформацію стосовно його орбіти обробили алгоритмами Scout в центрі планетарної оборони NАSА і передали іншим астрономам для повторної перевірки. Завдяки цьому вчені змогли обчислити точну траєкторію руху 2018 LA і встановити приблизний час і місце падіння - південно-східна Африка.

Нагадаємо, NАSА 2020 року планує відправити вертоліт на Марс. Це буде невеличкий вертольотик, яким керуватимуть дистанційно. Його вага - менш ніж 2 кг. Марсохід нового покоління має подвійний гвинт, що обертається в 10 разів швидше за гвинтокрили на Землі. Воно й не дивно, бо щільність атмосфери на Марсі менша за нашу. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація