НАСА пообіцяло мільйон доларів за найкращу модель робота для польотів на Марс

НАСА пообіцяло мільйон доларів за найкращу модель робота для польотів на Марс

Фото: NASA

Роботам належить впоратися з наслідками шторму на Марсі.

НАСА оголосило конкурс на розробку віртуальної моделі людиноподібного робота для польотів на Марс.

Про це пише "Лента.ру".

За основу має бути взятий Robonaut 5 (R5) — андроїд, створений фахівцями НАСА. Перед учасниками проекту стоїть мета навчити роботів виконувати складні і небезпечні завдання, змодельовані в лабораторії на Землі, які виникнути на Марсі. Наприклад, вони повинні будуть відпрацювати виниклу на борту космічного корабля аварійну ситуацію, в результаті якої втрачається зв'язок з Землею.

Також роботам належить впоратися з наслідками шторму на Марсі.

У NASA пояснили, що вже існуючих роботів використовувати у відкритому космосі неможливо через дуже низькі температури і несприятливі умови на Червоній планеті.

Тому фахівці порадили потенційним розробникам спиратися у своїх моделях на принцип еластичності, а не гідравліки, яка лежить в основі управління сучасними роботами.

Розробник кращої моделі робота отримає від НАСА один мільйон доларів.

Нагадаємо, геофізики з США виявили на Марсі свідоцтва існування льодовикового періоду. Зараз планета, на думку вчених, виходить з нього і переходить у фазу глобального потепління. Для Марса, як і для Землі, характерні льодовикові періоди. Однак на Червоній планеті вони більш виражені, ніж на Блакитний.

Українці розробили пальне для "марсоходу"

Українці розробили пальне для "марсоходу"

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація