NASA розсекретило дату, коли колонізують загадковий Марс

NASA розсекретило дату, коли колонізують загадковий Марс

NASA розсекретило дату, коли колонізують загадковий Марс

До середини 2030-х років на Червону планету висадять космонавтів і побудують колонію. 

Американське аерокосмічне агентство NASA представило на цьому тижні нову трьохетапну програму вивчення Червоної планети, результатом якої є висадка в середині 2030-х років астронавтів на поверхню Марса.

Про це повідомляє інтернет-видання Space.com.

"Наразі NASA ближче до відправки чи висадки астронавтів на Марс, ніж у будь-коли інший час в нашій історії. Ми розкриваємо додаткові дані про наш майбутній політ до Марса і про те, як ми збираємося сфокусувати всі наші зусилля на вирішенні цього завдання. Найближчим часом я маю намір обговорити ці плани з конгресом і нашими міжнародними партнерами ", - заявив Чарлі Болден.

Ця програма складається з трьох частин - "опора на Землю", "випробувальний полігон" і "незалежність від Землі". Перша з них вже зараз реалізується на борту МКС, де інженери, астронавти і космонавти відпрацьовують системи довгого перебування і життя в космосі, які будуть необхідні для подорожі на Марс.

Друга частина почне реалізуватися в цьому і в наступному десятиліттях, коли НАСА завершить розробку корабля Orion, на борту якого астронавти спочатку повторно відвідають Місяць, проживуть на його орбіті кілька тижнів або місяців в спеціальному модулі.

Нагадаємо, NASA показало детальну фотографію вражаючих дюн на Марсі.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Космічна Одіссея
Наступна публікація