Неочікуваний наслідок легалізації: підлітки вживають менше марихуани, якщо вона узаконена

Неочікуваний наслідок легалізації: підлітки вживають менше марихуани, якщо вона узаконена

Фото: unsplash.com

Зміни у споживанні канабісу відчутні у штатах, де дозволено вживання з рекреаційною метою.

Є ймовірність того, що підлітки вживатимуть канабіс менше у випадку легалізації, ніж коли "травчика" заборонена.

Про це йдеться в новому дослідженні вчених з Державного університету Монтани (США), передає ВВС.

Вони проаналізували дані інших досліджень, проводених серед американських учнів старших класів від 1993 до 2017 року. З'ясувалося, що загалом молодь почала більше споживати канабіс. Але не у штатах, де марихуана легалізована – там цей показник падає.

Наразі у США медичний канабіс легалізований у 33-х штатах, ще в десятьох можна вживати марихуану з рекреаційною метою. Водночас в усіх без винятку штатах канабіс лишається забороненим для неповнолітніх віком до 18 років.

Один із авторів дослідження Марк Андресон хоче, аби результати його дослідження допомогли позбутися побоювань, пов'язаних з легалізацією.

Разом із колегами він проаналізував дані 1,4 млн американських підлітків. За його словами, легалізація призводить до того, що марихуану починають продавати відкрито, у ліцензованих точках, що приходять на зміну нелегальним дилерам.

Там у підлітків можуть попросити документи на підтвердження віку. Окрім того, в ліцензованих точках продажу марихуана часто дорожча. Учений пов'язує падіння споживання канабісу серед молоді в окремих штатах саме з труднощами його придбання.

Андерсон зазначив, що вченим вдалося зафіксувати відчутні зміни у споживанні наркотику там, було легалізовано вживання марихуани з рекреаційною метою, а не медичною.

Як зазначається, результати дослідження підтверджують висновки іншої роботи, оприлюдненої наприкінці 2018 року. Тоді учені прийшли до висновку, що після легалізації канабісу у Вашингтоні рівень споживання цього наркотику серед підлітків впав. Втім, згідно з іншою роботою 2018 року, легалізація у штаті Колорадо не вплинула на рівень споживання марихуани серед учнів шкіл.

Нагадаємо, ексбоксер Майк Тайсон створює канабісовий курорт у Каліфорнії. За допомогою марихуани він намагається допомогти людям. Як функціонуватиме "конопляний рай" - читайте у матеріалі ТСН.ua.

Фото: ТСН.ua

Повʼязані теми:

Наступна публікація