Невтішний прогноз. Вчені розповіли, коли зникнуть снігові шапки Альп через викиди CO2

Невтішний прогноз. Вчені розповіли, коли зникнуть снігові шапки Альп через викиди CO2

Фото: Reuters

Дослідники закликають владу та бізнес скоротити викиди парникових газів.

За прогнозами вчених вже до 2100 року Альпи втратять до 70% сучасного снігового покриву. Про це повідомляє Європейський союз наук про Землю.

Такий розвиток подій справедливий при збереженні поточних темпів глобального потепління. В такому випадку, сніговий покрив зникне до кінця століття на ділянках, що нижче 2,5 тисячі метрів щодо рівня моря. У зв'язку з цим, тривалість лижного сезону скоротиться на півтори місяця, а глибина сніжного покриву на висоті до 3 тис. м. скоротиться на 40%.

Однак у разі, якщо середня глобальна температура біля поверхні планети до кінця століття знизиться не більше ніж на два градуси Цельсія, то площа снігового покриву до того ж часу може зменшитись приблизно до 30 відсотків від її сучасного рівня.

У зв'язку з таким прогнозом, вчені закликають владу і бізнес подбати про скорочення викидів парникових газів. 

Нагадаємо, через глобальне потепління крига Північного Льодовитого океану поступово тане, що може спричинити підтоплення берегів Євразійського та Північноамериканського континентів. У зв'язку з цим, вчені вирішили зібрати революційну установку з 10 млн машин вартістю в 500 млрд дол серед айсбергів Північного моря, яка боротиметься з глобальними змінами клімату. Однак деякі вчені до цієї ідеї поставились досить скептично.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Як змінюється клімат
Наступна публікація