Nokia представила схожий на iPad планшет N1, який працює на Android

Nokia представила схожий на iPad планшет N1, який працює на Android

Фото: Reuters

Продажі планшету стартують вже в 2015 році.

Ціна планшету становитиме близько 250 доларів. / Фото: Reuters
Компанія Nokia вперше під своїм брендом представила планшет. Він отримав не менш символічну назвою N1. Опис пристрою 18 листопада з'явився на офіційному сайті бренду.

Nokia N1 став першим мобільним гаджетом фінської компанії з моменту покупки Microsoft її підрозділу, який займався розробкою мобільних телефонів.

Судячи з інформації на сайті Nokia, планшет багато в чому копіює зовнішній вигляд і характеристики iPad mini від Apple, проте при цьому працює на операційній системі Android.

Як і iPad mini 3, планшет N1 отримав дисплей діагоналлю 7,9 дюйма з роздільною здатністю 2048 на 1536 пікселів. Товщина пристрою становить 6,9 міліметра, а вага - 318 грамів.

Гаджет працює на процесорі Intel Atom Z3580, має 32 гігабайти основної та два гігабайти оперативної пам'яті. 8-мегапіксельна камера на задній панелі доповнюється 5-мегапіксельною передньою камерою.

Головна особливість N1 в просунутій функції для користувальницького інтерфейсу. У планшеті за замовчуванням встановлений Android Z Launcher. Розроблена фахівцями Nokia програма дозволяє користувачам "малювати" на екрані пристрою будь-яку букву і автоматично виводити на дисплей додатки, зо з неї починаються.

Як повідомляється, виробництвом планшетного комп'ютера для Nokia займається китайська корпорація Foxconn, яка також займається збіркою всіх гаджетів Apple.

Продажі Nokia N1 стартують в лютому 2015 року. / Фото: Reuters
Продажі Nokia N1 стартують в лютому 2015 року в Китаї, де його ціна становитиме близько 250 доларів США (без урахування податків). Надалі пристрій з'явиться в кількох європейських країнах.

Варто також зазначити, що за умовами угоди з Microsoft, бренд не має права випускати смартфони до 2016 року, а телефони - до 2014-го.

Повʼязані теми:

Наступна публікація