Нові iPhone і не тільки: найгарячіші чутки про останні новинки Apple

Нові iPhone і не тільки: найгарячіші чутки про останні новинки Apple

Фото: Reuters

До презентації нових iPhone лишилося трохи більше тижня, проте найголовніші факти про нову лінійку смартфонів від Apple вже відомі.

12 вересня у Каліфорнії відбудеться одна з найбільш очікуваних технологічних подій осені – презентація Apple, на якій компанія покаже свої останні новинки, серед яких три моделі iPhone та годинник Apple Watch Series 4.

iPhone XS та нова бюджетна модель

За даними видання Bloomberg News, флагманом цьогорічної лінійки смартфонів стане новий iPhone XS. Він виходитиме у двох розмірах - з діагоналлю довжиною 5,8 дюйма (розширення екрана 2436x1125) та 6,5 дюйма  (2688x1242). Смартфон буде обладнаний OLED матрицею.

Очікується також поява більш бюджетної версії iPhone. Вона матиме дисплей 6,1 дюйма (1792x828) та дещо дешевшу матрицю – LCD. За чутками, щоб зменшити вартість смартфона, Apple також обладнає його алюмінієвим корпусом (замість корпусу з нержавійної сталі, як у iPhone X) та може прибрати низку функцій, зокрема, 3D Touch.

Технічні можливості

Сайт Macrumors пише, що усі три телефони будуть оснащені камерою TrueDepth, що підтримує Face ID, анімоджи та портретний режим (Portrait Mode) для селфі. Проте якщо більш дорогі моделі матимуть подвійну камеру Dual 12 MP (6P & OIS), то бюджетні – звичайну: Single 12 MP (6P & OIS). Для деяких країн будуть доступні моделі 6,5-дюймового та 6,1-дюймового iPhone з 2 SIM-картами.

Обсяг оперативної пам’яті трохи різнитиметься – iPhone XS матимуть 4 Гб, а бюджетна модель – 3 Гб. Флагман можна буде замовити з 64, 256 або 512 Гб вбудованої пам’яті, а 6,1-дюймовий смартфон лише у двох варіантах – з 64 або 256 Гб. Усі нові iPhone працюватимуть на процесорі Apple A12 та функціонуватимуть за допомогою останньої, 12-ї, версії  iOS.

Дизайн

Незважаючи на те, що точної інформації про дизайн нових телефонів ще нема, відомо, що усі вони нагадуватимуть iPhone X – матимуть безрамковий дисплей та характерну "брову". У смартфонів також буде відсутня кнопка Home (відповідно, вони не матимуть сканеру відбитків пальців Touch ID).

Інновації чекають також і у плані колірного оформлення.  Новий флагман iPhone XS буде доступний у золотистому (у якому виходить іPhone 8, проте не iPhone X), а бюджетна модель у сірому, білому, червоному та помаранчевому кольорах.

Загалом, за чутками, iPhone XS буде наявний у 3 різних кольорах, а 6,1- дюймовий – у 5. До речі, перші фото нового "айфон" вже є у відкритому доступі – їх виклали у Мережу оглядачі сайту 9to5Mac.

Ціна та дата виходу

Орієнтовна ціна найдешевшого пристрою становитиме 700 доларів (приблизно 20 тисяч гривень), що майже стільки ж, скільки зараз коштують  iPhone 8 і iPhone 8 Plus.  Що ж до моделей у 5,8 та 6,5-дюйма, то стандартний  iPhone XS Apple продаватиме за 800-900 доларів (23-25 тисяч гривень), а 6,5-дюймовий – за 900-1000 доларів (понад 28 тисяч гривень). Проте в Україні ціна може дещо відрізнятися.

Старт продажів відбудеться вже цього вересня. Очікується, що 14 числа можна буде зробити попереднє замовлення на новинки від Apple. Безпосередньо у продаж гаджети мають надійти вже 21 вересня.

Apple Watch

Під час презентації 12 вересня компанія також представить новий  годинник Apple Watch Series 4. На ексклюзивному фото від 9to5Mac  можна побачити, що його рамки менші, ніж у попередніх моделей, через що екран є більшим. Розумний годинник також має новий циферблат та оснащений батареєю, що тримає заряд значно довше.

iPad Pro

На івенті також можуть показати нові моделі iPad  Pro  - 11 і 12,9 дюйма.  За дизайном  новий планшет дещо нагадуватиме iPhone: матиме якомога менші рамки, позбудеться кнопки Home та підтримуватиме технологію розпізнавання обличчя Face ID. Можливо,  у ньому буде відсутній роз’єм для навушників.

Нові Mac

Наразі Apple працює над розробленням нової лінійки Mac, до якої входитимуть бюджетна модель MacBook Air, а також Mac Mini з покращеними характеристиками. Очікується, що новий MacBook Air позбудеться рамок та матиме екран Retina, а Mac Mini, що не оновлювався від 2014 року, отримає сучасне "залізо".

Проте поява нових Mac на вересневому івенті наразі видається малоймовірною.

Інше

Не виключено, що під час презентації 12 вересня також можна буде побачити  новий зарядний пристрій AirPower та модернізовані навушники AirPods – за чутками, відтепер вони підтримуватимуть Siri та зможуть бездротово заряджатися.

Повʼязані теми:

Наступна публікація