Новий літак Boeing 777X здійснив свій перший політ

Він піднявся у небо над Вашингтоном.

Новий широкофюзеляжний літак Boeing 777X 25 січня злетів у аеропорту "Пейн-Філд" в американському місті Еверетт (штат Вашингтон), розпочавши свій перший тестовий політ.

Трансляцію першого випробувального польоту нового лайнера вела американська компанія Boeing на своєму сайті. 

"Перший Boeing 777X у польоті. За кілька годин польоту літак приземлиться на поле Boeing в Сіетлі, штат Вашингтон", - зазначається в повідомленні у Twitter.

Лайнер вилетів близько 20:00 за київським часом. Очікувалося, що в повітрі він проведе від трьох до п'яти годин. Станом на зараз, як зазначається, літак здійснив успішну посадку.

"Вітаємо наших клієнтів та команду Boeing 777X з безпечним та успішним польотом сьогодні, першим із багатьох для Boeing 777X, коли ми продовжуємо сувору тестову програму", - сказано у повідомленні.

Зазначимо, що випробування мали намір провести ще раніше. Але його переносили через погану погоду.

Новий Boeing 777X матиме дві версії: 77-8 і 777-9. Літаки версії 777-8 зможуть перевозити до 380 пасажирів і матимуть дальність польоту понад 16 тис. км, а літаки 777-9 - вміщуватимуть до 420 пасажирів і матимуть дальність польоту 13,5 тис. км.

На сайті компанії наголошують, що новий Boeing 777X стане найефективнішим двомоторним реактивним літаком у світі. Завдяки новим досягненням в області аеродинаміки і двигунів, 777X забезпечить менше споживання палива і буде бюджетнішим в експлуатації в порівнянні з конкурентами.

Нагадаємо, від січня 2020 року американська компанія Boeing призупинила виробництво моделі 737 MAX на невизначений проміжок часу. Причиною цьому є незавершена процедура сертифікації. Вона переноситься на наступний рік. 

Boeing з нового року припиняє виробництво моделі 737 MAX через авіатрощі літаків

Boeing з нового року припиняє виробництво моделі 737 MAX через авіатрощі літаків

Повʼязані теми:

Наступна публікація