Новий порновірус показує дітям сексуальні картинки і підписує на "преміум-послуги"в Мережі

Новий порновірус показує дітям сексуальні картинки і підписує на "преміум-послуги"в Мережі

Фото: pixabay.com

При спробі видалити AdultSwine, користувача перенаправляє на підроблений додаток в Google Play Store.

У Мережі виявили порновирус AdultSwine в онлайн-магазині Google Play Store, який переховується в додатках для дітей.

Про це повідомляється в блозі компанії Check Point.

Після установки зараженого додатка AdultSwine очікує розблокування екрану гаджета і починає повномасштабну атаку на пристрій. Шкідлива програма пропонує користувачеві встановити фейкові програми безпеки, виводить на екран рекламу і оголошення порнографічного змісту.

Порнографічні картинки без будь-якого попередження з'являються прямо під час використання дитячих програм. При спробі видалити AdultSwine, користувача перенаправляє на підроблений додаток в Google Play Store, що ніяк не вплине на вирішення проблеми.

Також, якщо надати AdultSwine номер телефону, додаток миттєво підпише користувача на безліч непотрібних «преміум-послуг».

У Google вже почали вживати заходів і видаляти заражені програми з онлайн-магазину. Тим не менш, за даними Check Point, AdultSwine був викачаний вже понад 3,7 мільйона разів.

Нагадаємо, що по Україні та іншим країнам поширився небезпечний комп'ютерний вірус, який полягає в поширенні кіберзлочинцями майнера для кріптовалюти Monero. Він передається через додаток Messeger від Facebook.

Повʼязані теми:

Наступна публікація