Переливання "молодої крові" та схованки від Апокаліпсису. Як мільярдери купують собі "безсмертя"

Переливання "молодої крові" та схованки від Апокаліпсису. Як мільярдери купують собі "безсмертя"

Фото: ТСН.ua

Зібрали найбільш цікаві проекти, до яких звернулися відомі багатії світу в надії на вічне життя.

За останніми оцінками Forbes сьогодні у світі налічується 2 153 мільярдери, а загальна сума їхніх статків сягає шалених 8,7 трильйона доларів. Втім гроші вони витрачають не лише на розкішне життя, вкладання у бізнес та розробку неймовірних проектів, як-от космічні човни та підземні Гіперлупи. Як і всіх людей їх бентежить питання смерті – і вони можуть собі дозволити шукати різноманітні способи, аби збільшити тривалість життя або навіть зробити його вічним.

Зібрали деякі з найбільш цікавих шляхів, до яких звернулися відомі багатії світу в надії побороти старість та стати безсмертними.

Заморозити себе

Фото: ТСН.ua

Неодноразово згаданий у популярному та науково-фантастичному кіно спосіб. У реальності він розрахований на те, що ваше тіло заморожують та зберігають за наднизьких температур. Процес розмороження та повернення до життя залишають медицині майбутнього – поки що таких технологій не існує.

Американський бізнесмен та засновник платіжної системи PayPal Пітер Тіль надзвичайно підтримує кріоніку, судячи з його інвестицій в цю галузь, пише ABC Finance.

Інший відомий мільярдер, який підтримує кріоніку, - канадський бізнесмен і засновник Future Electronics Роберт Міллер. Він не лише щедро жертвує фонду Alcor Life Extension Foundation, а й запевняє, що і сам має намір заморозити себе.

На сьогодні існує кілька компаній, що пропонують такі послуги. Це вже згаданий Alcor, а також американський Інститут кріоніки, Suspended Animation Inc. і KrioRus.

Згідно з прайслистом Alcor Life Extension Foundation доведеться викласти близько 2 млн грн, щоб заморозити голову, та 5,2 млн за все тіло.

Інститут кріоніки пропонує послуги не лише для людей, а й для домашніх тварин. Такий подарунок улюбленцю обійдеться у 137 тисяч грн для власників собак чи котів та 26 тисяч гривень – господарям пташок.

Як запевняють кріофірми, у майбутньому медики знайдуть можливість "оживити" заморожені тіла, а разом з цим вилікувати від хвороб та зупинити процес старіння. Попри великі суми вкладені у цей бізнес, наукове товариство ставиться до кріоніки здебільшого як до псевдонауки.

"Вилікувати" старість

Фото: ТСН.ua

Чимало мільярдерів вкладаються в боротьбу з головним передвісником смерті – старінням. Так, Безос вклав гроші в каліфорнійську компанію Unity, яка розраховує зупинити процес старіння. Там вже зібрали близько 116 млн доларів (понад 3 млрд гривень) і намагається знайти спосіб блокувати клітини, що викликають артрит і втрату зору.

Пітер Тіль – знову він – також вклав гроші в Unity. За його словами саме старість пов'язана із більшістю хвороб. "У 30 років шанс захворіти на рак – один з тисячі, у 80 років – один з десяти", - заявив він. Тож за його словами, можливо, винайдення ліків від старіння врятує людство і від таких смертельних загроз, як онкозахворювання, передає The Sun.

Об'єднатися з машиною

Фото: ТСН.ua

Ілон Маск впевнений, що без комп'ютерної мікросхеми, прив'язаної до мозку, після 2100 року йому не вижити.

Мільярдер розробляє технологію під назвою Neuralink, бо, на його думку, люди мають стати єдиним цілим з машинами, аби вижити і не бути знищеними штучним інтелектом.

Маск хочу врятувати людство таким чином і навіть більше – перетворити його на ​​геніальну суперрасу. У планах винахідника імплантувати технологію в людський череп хірургічно.

Влити "молоду" кров

Фото: ТСН.ua

Як би дивакувато це не було, але сьогодні є компанії, які досліджують ефект від переливання крові молодих та здорових людей – зазвичай віком 16-25 років – не таким молодим та здоровим піддослідним. Втім процедура призначена не лише для літніх людей, нею може скористатися будь-яка людина старша за 35 років.

Тут також відзначився співзасновник PayPal Пітер Тіль, який інвестував чималі суми в компанію під назвою Ambrosia. Окрім неї, такі "оздоровчі процедури" пропонують Alkahest та Інститут молодої крові. Ціна випробування варіюється від 200 тисяч грн аж до 7,3 млн.

​​Випробування на мишах показали, що молода кров справді гарно впливає на доросліших тварин. Втім випробування на людях виявилися менш успішними.

Перенести свідомість

Фото: ТСН.ua

Завантажити свій мозок у хмарне сховище - справжній шанс на вічне життя. Щоправда, до цього скоріш за все вас доведеться вбити.

На сьогодні цим займається компанія Nectome, а її масштабні плани на свідомість людини здаються не такими вже й фантастичними, враховуючи мільйонні інвестиції та навіть федеральний грант від Національного інституту психічного здоров'я США.

Послугами стартапу збирається скористатися підприємець Сем Альтман. Аби потрапити в список очікування, потрібно внести депозит у розмірі 261 тисячі гривень.

Компанія обіцяє вічне життя в цифровій формі, проте сам процес там описують як "100% смертельний".

Інша компанія, що вивчає шляхи перенесення людської свідомості у цифрове середовище - Terasem Movement Foundation. Там хочуть вкласти "розум" у "нанотехнологічне тіло" – по суті робота. Це дозволить жити, не переймаючись такими обмеженнями, як старість та смерть.

Сховатися від кінця світу

Фото: ТСН.ua

Кінець світу може мати різний вигляд – можливо, крах світової економіки призведе до всесвітньої анархії, можливо, пандемія винищить населення Землі. Параноїдальним це може здатись лише тому, хто не володіє кількома мільярдами.

Так, головний виконавчий директор Reddit Стів Гаффман запасся зброєю, продуктами харчування, золотом та зробив корекцію зору – усе, аби вижити в катастрофі.

За неофіційними даними, понад половина мільярдерів Кремнієвої долини так чи інакше підготувалась до Апокаліпсису.

На сьогодні Нова Зеландія із радістю приймає нових мешканців-багатіїв, які шукають безпечну місцину на випадок катастрофи. Аби придбати там захищене сховище, доведеться викласти близько 360,7 млн гривень. А за близько 2 млрд кінець світу можна пережити у розкішних апартаментах на Гаваях.

І тут знову фігурує Пітер Тіль – як і багато інших багатіїв він придбав нерухомість у Новій Зеландії, захищену, за його словами, від глобальних катастроф.

Засновник Facebook Марк Цукерберг також "про всяк випадок" придбав ділянку на Гаваях розміром у понад 2 млн квадратних метрів. Тим часом співзасновник Oracle Ларрі Еллісон пішов навіть далі та викупив 98% землі на шостому за розміром острові Гаваїв Ланай.

Покинути Землю

Фото: ТСН.ua

Від глобальних катастроф можна не тільки заховатися на власному острові, але й втекти зовсім. Мільярдери втупили погляд у бік незнаних космічних просторів, і між ними зараз відбувається справжня гонитва за право бути першим там.

SpaceX Ілона Маска планує відправляти "туристів" на Міжнародну космічну станцію, а Virgin Galactic і Blue Origin готуються до відправки перших космічних туристів.

Тим часом Джеф Безос, найбагатша людина світу, вважає своєю головною метою освоєння далекого космосу і створення цивілізації за межами Землі. Насамперед Безос планує вивести важку промисловість і електростанції за межі Землі.

Разом з цим, наголошує він, якщо переміститися за межі Землі, то населення можна нарощувати необмеженими темпами. За оцінкою Безоса, у Сонячній системі може проживати близько трильйона людей – "і тоді у нас буде тисяча Моцартів і тисяча Ейнштейнів".

Нагадаємо, 1996 року шотландські дослідники успішно клонували овечку Доллі. Народження цієї, здавалося б, звичайної білої вівці мало колосальне значення для науки і поділило світ на "до" та "після". Про "хроніки клонування" від неї і до "ксерокопії" людських душ читайте у спецпроекті ТСН.ua.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Космічна Одіссея
Наступна публікація