Період мовчання: у РФ можуть заборонити користуватися соцмережами військовим запасу

Період мовчання: у РФ можуть заборонити користуватися соцмережами військовим запасу

Фото: УНІАН

Якщо нові поправки будуть прийняті, то з міністерством оборони одразу ж стануть прописуватися обмеження на використання соцмереж.

Міністерство оборони Росії планує обмежити використання соціальних мереж не тільки теперішніх військових, але й тих, які пішли в запас, термін "періоду мовчання" - до п'яти років.

Про це повідомляє російська "Известия" з посиланням на співрозмовників, знайомих з ситуацією.

Заборона на користування соцмережами після звільнення торкнеться військовослужбовців, які були допущені до держтаємниці або якщо ця міра обмеження запропонована в інших документах, особливо якщо він служив за межами держави.

У первісному варіанті федерального закону "Про статус військовослужбовців" вказувалося, що його дія не поширюватиметься на звільнених у запас. Але Міноборони РФ проаналізувало ситуацію з безпекою і вирішило посилити вимоги.

Соцмережі небезпечні для психіки підлітків: висновки американських вчених

Соцмережі небезпечні для психіки підлітків: висновки американських вчених

Якщо нові поправки в закон будуть прийняті, то в контракті з міністерством оборони одразу ж стануть прописуватися обмеження на використання соцмереж. Вони поширюються не тільки офіцерів, але й на солдатів, сержантів, мічманів і матросів. Порушників залежно від тяжкості проступку чекає адміністративне чи кримінальне покарання.

Також видання зазначає нездатність контролювати заборону — створення анонімних або фейкових сторінок практично не вдасться відстежити.

Раніше в Росії в Держдумі почали роботу над законопроектом, що забороняє держслужбовцям користуватися соцмережами з робочих комп'ютерів і мобільних пристроїв.

Повʼязані теми:

Наступна публікація