Перша астронавтка у США стала єдиною жінкою, що опустилась на найглибшу точку Землі

Перша астронавтка у США стала єдиною жінкою, що опустилась на найглибшу точку Землі

Фото: uk.wikipedia

З дна вона зв'язалася із астронавтами на МКС.

Колишня астронавтка NASA Кеті Салліван взяла участь в експедиції і разом з дослідником Віктором Весково спустилася на найглибшу точку в океані. Тепер вона є першою американкою, яка вийшла у відкритий космос і першою жінкою, що досягла найглибшої точки Землі.

Про це пише ScienceAlert.

Для того, щоб опуститися в Маріанську западину на глибину майже 11 тисяч метрів, був використаний спеціальний апарат Limiting Factor. Салліван і Весково опинилися у точці під назвою «Безодня Челленджера”, яку вважають найглибшою на поверхні Землі.

На дні дослідники провели близько чотирьох годин. За цей час вони встигли зв’язатися із астронавтами на МКС. Це занурення стало частиною дослідницької місії з вивчення морських глибин.

До 14 років роботи у NASA Кеті брала участь в декількох океанографічних експедиціях для вивчення дна Атлантичного і Тихого океанів. Всього в космосі Салліван провела 532 години, з них 3 години 29 хвилин - у відкритому космосі. 

Нагадаємо, 31 травня астронавти NASA Роберт Бенкен і Дуглас Герлі на кораблі Crew Dragon в автоматичному режимі успішно пристикувалися до Міжнародної космічної станції. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація