У Virgin Galactic показали запуск космічного корабля для туристів, що подолав рекордну висоту

У Virgin Galactic показали запуск космічного корабля для туристів, що подолав рекордну висоту

Фото: Virgingalactic

Літак піднявся на майже 90 кілометрів.

Компанія Virgin Galactic вдруге відправила судно за межі атмосфери в п'ятницю 20 лютого. Цього разу літак SpaceShipTwo піднявся вище і швидше, а на борту було троє членів екіпажу замість двох, пише The New York Times.

Цей політ став ще одним кроком у новій космічній гонитві, мета якої – надати людям можливість вийти з нашої атмосфери – якщо у них, звичайно, вистачить грошей на квиток.

Загалом відправлення стало п'ятим випробувальним польотом компанії на надзвуковій швидкості. Літак піднявся на майже 90 кілометрів, після чого успішно повернувся на злітно-посадкову смугу пустелі Мохаве в Каліфорнії, де і злетів.

Зазначимо, SpaceShipTwo розроблений виключно з туристичною метою. Вартість приблизно двогодинного польоту, під час якого пасажири, як передбачається, зможуть випробувати невагомість і побачити Землю з космосу, становить близько 250 тисяч доларів. Корабель, як очікується, зможе брати на борт двох пілотів і шість космічних туристів.

У компанії, як і у ВПС США, вважають, що космос починається на висоті близько 80 км. Втім згідно з визначенням Міжнародної авіаційної федерації, космічним польотом вважається той, який відбувається на висоті понад 100 км.

Нагадаємо, раніше Ілон Маск назвав вартість квитка на Марс. На думку бізнесмена, це прийнятна сума для більшості людей у країнах з розвиненою економікою. Також глава компанії SpaceX жартома уточнив, що зворотний рейс - безкоштовний.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Космічна Одіссея
Наступна публікація