Помер президент Nintendo, за правління якого з'явилася гра Super Mario

Помер президент Nintendo, за правління якого з'явилася гра Super Mario

Ямаучі перетворив Nintendo на гіганта відеоігор. / Фото: gamefixt.com

The New York Times перепросила за помилку 25-річної давнини у статті про відеогру.

Газета The New York Times перепросила за помилку в статті 1988 року, в якій Маріо і Луїджі з серії відеоігор "Маріо" названі прибиральниками, а не сантехниками, якими вони насправді є. Відповідна позначка була зроблена 27 вересня о статті NYT про смерть колишнього голови японської компанії Nintendo Хіросі Ямаучі.

У некролозі Ямаучі була процитована стаття NYT 1988 року, в якій розповідалося про успіх гри Super Mario Bros. 2. При цьому в старій статті, онлайн- версії якої не існує, редакторами була виявлена помилка 25-річної давнини, яку вирішили виправити.

Маріо і Луїджі - персонажі ігор Nintendo з серії "Маріо", яка почала виходити в 1983 році. Персонаж Маріо вперше з'явився в аркаді Donkey Kong в 1981 році, але тоді він був названий просто стрибуном. Маріо і Луїджі працюють сантехніками і носять відповідну уніформу - комбінезони і кепки (хоча і різних кольорів). При цьому в деяких іграх Маріо пробував себе і в інших професіях - він був теслею, лікарем, будівельником, офіціантом, художником і спортсменом.

Хіросі Ямаучі - третій президент компанії Nintendo, помер 19 вересня 2013 року. Прийшовши в компанію в 1949 році, він перетворив Nintendo з фірми, що продає японські гральні карти, в гіганта на ринку відеоігор. Ямаучі відійшов від справ у 2002 році.

Нагадаємо, цього місяця також помер легендарний директор компанії Toyota.

Повʼязані теми:

Наступна публікація