Робот-манікюрник та унітаз із динаміками: винахідники здивували Лас-Вегас технологіями майбутнього

Робот-манікюрник та унітаз із динаміками: винахідники здивували Лас-Вегас технологіями майбутнього

Фото: ТСН

Новатори хочуть спростити людський побут, але коштують їхні прилади недешево.

Винахідники з усього світу зібралися в Лас-Вегасі, аби продемонструвати новинки, котрі вдосконалять людське життя в недалекому майбутньому. Справжній фурор викликав автомат, котрий робить манікюр, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Біля автомата для манікюру завданням клієнта є лише обрати один із тисяч візерунків чи створити власний – і машина швидко нанесе його на нігті. "Якщо ви поїдете в манікюрний салон і зробите ручний малюнок – квіти чи героя мультфільму – на це у вас піде дві-три години. Якщо ж робити манікюр у такому принтері, на ніготь витрачається 35 секунд", - розповіла представник розробника Йоанна Чі.

Винахідники з усього світу показали у Вегасі вдосконалені буденні речі, які полегшують життя

Винахідники з усього світу показали у Вегасі вдосконалені буденні речі, які полегшують життя

Окрім краси, винахідники переймалися також питаннями безпеки – фірма Кіми Ґавін створила пристрій на шнурках дитини, котрий допоможе їй не загубитися. "Я маю жахливий досвід, як мама – я загубила дитину на вечірці з нагоди дня народження. Аби щось дало мені знати раніше, що моя дитина втікає – це дуже допомогло б. І ми створили пристрій саме так", - розповіла вона. Прилад працює на основі накресленої на смартфоні зони для перебування дитини. Коли малюк залишає визначені межі, техніка повідомляє про це батьків. Коштує такий помічник 39 доларів – за теперішнім курсом, це вже понад тисячу гривень.

Інша корисна новинка – це валіза, котра сама везе за власником багаж. "Вона пристосовується до вашої швидкості, і доволі універсальна. Коли ви виходите з аеропорту, вона їде за вами. У вас геть вільні руки, і не треба нічого робити", - пояснює голова компанії-винахідника Максиміліан Ковтун. Коштує таке задоволення недешево – найменша з-поміж валіз тягне на понад тисячу доларів.

Одна з найдорожчих  речей на виставці – високотехнологічний унітаз. Він сам піднімає та опускає кришку, змінює температуру сидіння,  змиває після голосової команди, а ще має музичні динаміки та підсвітку. Коштує такий пристрій 7,5 тисяч доларів – у гривнях це понад 200 тисяч.

Кореспондент ТСН Катерина Федорченко

Повʼязані теми:

Наступна публікація