Росію атакував потужний вірус, який краде банківські дані

Росію атакував потужний вірус, який краде банківські дані

Фото: Reuters

Він може використовувати права доступу до функцій для людей з обмеженими можливостями.

Експерти повідомили про появу розширеної версії трояна Svpeng, який краде банківські дані.

Про це повідомляє "Лабораторія Касперського".

[Article_attached position = "1"]

Вірус навіть навчився записувати натиснення клавіш на пристрої і використовувати права доступу до функцій для людей з обмеженими можливостями. Вірус збирає набагато більше даних, ніж раніше. Він отримує повноваження адміністратора мобільного пристрою на базі Android, також управляє списком контактів користувача, здатний призначити себе додатком для відправки СМС, може самостійно здійснювати дзвінки і заблокувати спроби відключити його або видалити.

Вірус вже атакував додатки декількох великих європейських банків за допомогою фішингових вікон, куди користувачі вводили свої дані.

Поки основна активність вірусу припадає на Росію, потім йдуть Німеччина і Туреччина.

"Фахівці попереджають, що під загрозою знаходяться пристрої з усіма діючими версіями Android, включаючи саму останню", - йдеться в повідомленні.

Кіберполіція затримала хакера, який підглядав за людьми через веб-камеру

Кіберполіція затримала хакера, який підглядав за людьми через веб-камеру

Нагадаємо, 12 травня стало відомо про масштабну кібератаку. Лікарні та телекомунікаційні компанії по всьому світу стали жертвами хакерів-здирників. Повідомлялося, що в установи є тільки три дні, щоб відправити компенсацію хакерам. Після цього комп'ютери "поставлять на лічильник": ціна за повернення файлів зросте вдвічі. А якщо жертви хакерської атаки не заплатять протягом семи днів, то втратять своєї файли назавжди.

Крім Росії і Британії, йшлося про такі країни, як США, Китай, Іспанія, Італія. Хакери могли використовували кибірзброю, викрадену в американських шпигунів.

Щоправда, Маркусу Хатчінсу вдалося призупинити масове зараження вірусом комп'ютерів-здирником WannaCry за допомогою домену iuqerfsodp9ifjaposdfjhgosurijfaewrwergwea.com.

Повʼязані теми:

Наступна публікація