Samsung відкриває IT-школи програмування в звичайних українських школах Новини компаній

Дітям XXI століття необхідні не просто теоретичні знання, а такі, які дадуть їм можливість бути актуальними і затребуваним в світі нових професій, в світі нових цінностей.

В останні роки у переліку найбільш затребуваних професій — IT-спеціальності, і від школярів, вступників до ВНЗ, потрібен все більш високий рівень комп'ютерної компетентності.

Виходить, що нашому суспільству потрібно перейти від перевантаженої загальними теоретичними знаннями школи до школи, яка формує компетентність і навички людини ХХI століття.

Тому в Україні Міністерством освіти і науки була прийнята концепція Нової української школи, яка передбачає актуальну модернізацію середньої освіти. За підтримки компанії Samsung в школах-учасниках особливого проекту здійснюється підйом рівня інформаційної грамотності, знань основ програмування і алгоритмічного мислення українських школярів.

Цей проект називається ІТ-школа Samsung і існує в Україні з 2016 року, коли було відкрито дві перші школи в Києві.

Отже, в чому суть і значення проекту IT школа Samsung?

Учні 9-11 класів проходять вступне тестування, за результатами якого формуються групи, і протягом року школярі вивчають основи Java-програмування, введення в об'єктно-орієнтоване програмування додатків, алгоритми і структури даних на мові Java, основи розробки серверної частини мобільних додатків. Як підсумок навчання — захист власного авторського додатку під Android!

Навчання проходить повністю безкоштовно, під керівництвом співробітників Українського центру розробок та дослідження Samsung і практикуючих програмістів, при активній підтримці Міністерства освіти і науки України та Інституту модернізації змісту освіти.

Більш того, компанія Samsung сама обладнує спеціальні комп'ютерні класи на 16 робочих місць (одне місце - для викладача) в навчальних закладах, обраних для IT-шкіл Samsung.

З 2016 року, коли в Києві було відкрито перші дві IT-школи, до них додалися навчальні заклади у Вінниці, Дніпрі та Львові. У 2018-2019 навчальному році відкриються нові школи в Харкові та Одесі. Всього в Україні з цього року будуть функціонувати 8 шкіл у 6 містах.

Якщо ви зацікавлені в дійсно актуальній освіті вашої дитини, IT-школа Samsung - це те, що вам треба. Набір учнів на 2018-2019 навчальний рік відкрито! Не втрачайте шанс дати вашому юному даруванню актуальну освіту і зробити перші кроки на шляху до майбутньої кар'єри!

Пройдіть по посиланню і зареєструйтесь для тестування: https://samsungitschool.com.ua/registration.html.

Більше про IT-школу Samsung: https://samsungitschool.com.ua/.

 

Наступна публікація