СБУ звернулася до Apple і Google з проханням заблокувати "Вконтакте" для українців

СБУ звернулася до Apple і Google з проханням заблокувати "Вконтакте" для українців

Фото: pixabay.com

Частина українців все ще продовжує користуватися соцмережею "Вконтакте".

Служба безпеки України закликала всесвітньо відомі компанії Apple і Google заборонити на території України російську соціальну мережу "Вконтакте".

Про це розповіла речник СБУ Олена Гітлянська, повідомляє Укрінформ.

За її словами, СБУ перевірила, як українські Інтернет-провайдери виконують рішення про блокування російських сервісів і соціальних мереж.

"Більшість інтернет-провайдерів використовують вказане рішення РНБО України. Однак, окремі компанії пішли в обхід заборон, вживаються заходи, спрямовані на забезпечення користувачам можливості обходити блокування ресурсів без використання додаткового програмного забезпечення, зокрема, через застосування мобільних пристроїв", - сказала речник СБУ.

У зв'язку з цим, СБУ звернеться до іноземних компаній Google, LLC і Apple Inc. про поширення на їх сервісах Play Market і App Store мобільних додатків, розроблених юридичними особами, щодо яких застосовані спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи.

Також стало відомо, що СБУ звернулася до міністерства закордонних справ України, щоб дипломати доручили також проінформувати американські компанії про особливості українського законодавства і попросити прибрати з вільного доступу в Україні заборонені російські програми.

Також  повідомлялося, що на облік поліції українців, які користуються забороненою російською соціальною мережею "Вконтакте", почнуть ставити після розроблення і затвердження нової стратегії про кібербезпеку.

Нагадаємо, дані опитування фонду "Демократичні ініціативи" та Центру Разумкова свідчать, що соцмережею "Вконтакте" наразі користуються 5% українців.

Повʼязані теми:

Наступна публікація