Що таке криптовалюта, блокчейн, і чому це круто. Найпростіше пояснення в 20 слайдах

Що таке криптовалюта, блокчейн, і чому це круто. Найпростіше пояснення в 20 слайдах

Фото: ТСН.ua

Герой популярного американського серіалу з гумором пояснив, як працює найбільш інноваційна технологія ХХІ століття.

У середині травня американський канал HBO завершив показ п'ятого сезону популярного в США серіалу "Кремнієва долина" (англ. Silicon Valley). У передостанній серії сезону (7 серія - Initial Coin Offering – ред.) один з головних героїв Бертрам Гілфойл зробив детальну презентацію про криптовалюти, майнінг і блокчейн.

У серіалі показали всього лише декілька слайдів, але згодом HBO вирішив опублікувати повну версію презентації. Публікація ексклюзивно з'явилася у виданні Business Insider, а пізніше і на сайті, присвяченому компанії Pied Piper, навколо якої відбуваються всі події в серіалі.

Презентація містить 22 слайди і пояснює простими словами, що таке блокчейн, криптовалюти, і чому це круто. За сценарієм Гілфойл розповідає своєму товаришу і засновнику Pied Piper Річарду Гендріксу, чому їхня компанія має вийти на ICO (Initial coin offering – первинне розміщення монет) і створити свою криптовалюту – PiedPiperCoin. Так, випуск власної криптовалюти дозволить компанії отримати гідне фінансування і не залежати від інвесторів.

Ця презентація стосується не тільки серіалу, а дозволяє зрозуміти, як взагалі працює блокчейн і осягнути, що за цією технологією – майбутнє. До того ж у серіалі компанія Pied Piper розробляє абсолютно нову версію Інтернету – PiperNet. Це децентралізований Інтернет, який не контролюється урядом жодної країни, а належить винятково користувачам.

Гілфойл пояснює Гендріксу, що таке блокчейн. Кадр із серіалу "Кремнієва долина" (5 сезон 7 серія). / Фото: HBO

Тому жодна корпорація не зможе стежити за людьми і збирати їхні дані. Оскільки децентралізований Інтернет працює на технології блокчейну, це дозволяє його зробити таким самим безпечним, надійним і конфеденційним як криптовалюта.

ТСН.ua переклав усі слайди з презентації без змін. Тут ви побачите всю історію грошей – від часів Аристотеля до створення криптовалют, а також на прикладі серіальної компанії Pied Piper зможете оцінити, чому блокчейн та децентралізований інтернет – круто. І все це приправлено гумором головного героя, який за сценарієм є анархістом та атеїстом.

Фото: HBO

Фото: HBO

Фото: HBO

Фото: HBO

Фото: HBO

Фото: HBO

Фото: HBO

Фото: HBO

Фото: HBO

Фото: HBO

Фото: HBO

Фото: HBO

Фото: HBO

Фото: HBO

Фото: HBO

Фото: HBO

Фото: HBO

Фото: HBO

Фото: HBO

Фото: HBO

Фото: HBO

Фото: HBO

Останній розділ – це якраз приклад компанії Pied Piper, навколо якої відбуваються події в серіалі. Власне вся презентація задумувалася сценаристами, щоб показати, як стартапи можуть використовувати криптовалюти, ба, навіть створювати власну, виходячи на IPO. 

Якщо хочете подивитися презентацію в оригіналі, ось вона: 

Повʼязані теми:

Наступна публікація