Тихоокеанський острів уперше в історії повністю перевели на сонячну енергію

Тихоокеанський острів уперше в історії повністю перевели на сонячну енергію

Фото: УНІАН

Тепер 600 мешканців острова можуть назавжди відмовитись від споживання дизельного палива.

Вперше в історії людства острів Тау у Тихому океані повністю перейшов на сонячну енергію. Таким чином американська компанія Tesla Motors відсвяткувала підписання угоди про злиття із Solar City. Про це повідомляється в офіційному блозі Solar City.

Компанія встановила сонячні панелі та батареї, які повністю забезпечують потребу в енергії всіх 600 жителів острова Тау, що входить до складу Американського Самоа.
 
Для такого повномасштабного переходу на альтернативну відновлювану енергію довелося встановити 5328 сонячних панелей SolarCity і Tesla потужністю 1,4 МВт кожна, а також 60 Tesla Powerpack для її зберігання.  Зазначається, що батареї перезаряджаються за 7 годин сонячної погоди, а на Тау така погода майже завжди. До того ж виробленої енергії вистачить на три дні життя без сонця.

У зв'язку з таким переходом, у жителів острова повністю зникне необхідність постачати дизельне паливо, якого місцеві мешканці споживають приблизно 412 тис. літрів на рік.

"Пам'ятаю, як катер не міг дістатися сюди протягом двох місяців, - згадує місцевий житель, власник магазину продуктів Кіт Асун. - Ми залежимо від катера в усьому, включаючи дизельне паливо для всіх генераторів. Як тільки воно закінчується, ми намагаємося заощаджувати, використовуючи генератори тільки вранці і після обіду. Водопровід тут теж працює на насосах... Я пам'ятаю, як в дитинстві ще використовували свічки для освітлення. Зараз 2016 рік, але проблеми у нас все ті ж", - говорить житель острова.

Нагадаємо, дві китайські корпорації заявили про будівництво сонячної електростанції в зоні відчуження Чорнобильської АЕС уже в 2017 році. За словами керівника проекту, сонячна електростанція вироблятиме 1 Гігават електрики.

В компанії Tesla розробили “сонячний дах”, що опалює будинок

В компанії Tesla розробили “сонячний дах”, що опалює будинок

Повʼязані теми:

Наступна публікація