Шукав у будинку грабіжників: у Нью-Йорку робопес від Boston Dynamics допомагав копам розкрити злочин (відео)

Шукав у будинку грабіжників: у Нью-Йорку робопес від Boston Dynamics допомагав копам розкрити злочин (відео)

Фото: скриншот з відео

Робопес самостійно пересувався у будівлі і обстежував територію.

Поліція Нью-Йорка прийняла у штат робоcобаку від компанії Boston Dynamics на прізвисько "Дігідог" (Digidog) і вже взяла його на перше завдання. Робопес допомагав копам розвідувати ситуацію в будинку, куди, ймовірно, вдерлися грабіжники. 

Про це повідомляє Vice. 

31-кілограмовий "Дігідог" був помічений на відео на одному з телеканалів, під час виконання операції 23 лютого в районі Бронкс. Так, він прямував на виклик про незаконне вторгнення в будинок. Потім пес піднявся сходами на потрібний поверх і обстежив прилеглу територію, з'ясувавши, що в будинку нікого не було. 

"Пристрій, який зараз перебуває на етапі випробувань, — це робот вагою 31 кілограм, здатний використовувати штучний інтелект, щоб орієнтуватися в навколишньому середовищі.

На пристрої (робособаці. - Ред.) встановлені камери та ліхтарі, які дозволяють поліції Нью-Йорка розглядати околиці в режимі реального часу. Крім того, пристрій підтримує двосторонній зв'язок", розповіла прессекретарка поліції Нью-Йорка Джессіка МакРорі.

Попри те, що поліцейський робопес не відшукав ймовірних грабіжників, його дебют на вулиці справив неабияке враження на місцевих мешканців. Деякі перехожі навіть цікавилися, як можна придбати собі такого самого. Як пише Vice, придбати такий пристрій може обійтися людині у 75 тисяч доларів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація