Гокінг вважає сигароподібний астероїд, що мчить Сонячною системою, кораблем прибульців

Гокінг вважає сигароподібний астероїд, що мчить Сонячною системою, кораблем прибульців

Фото: European Southern Observatory

Назва астероїда Оумуамуа перекладається з гавайської як "посланець здалеку, що прибув першим".

Учасники проекту, спрямованого на пошуки позаземного життя, на чолі зі Стівеном Гокінгом перевіряють, чи є астероїд Оумуамуа космічним кораблем прибульців, повідомляє Daily Mail.

Уперше його помітили 15 жовтня, коли астероїд вже віддалявся від нас і був на відстані майже 2,5 мільйона кілометрів від Землі. Це, наприклад, у 85 разів перевищує відстань між Землею та Місяцем.

Астероїд привернув увагу вчених своєю незвичною формою, подібною до сигари. Його довжина - майже 500 метрів, а ширина - близько 80. 

"Дослідники, які працюють над космічними перевезеннями на великі відстані, раніше висловили думку про те, що форма сигари або голки є найбільш вдалою для міжзоряного космічного корабля, оскільки це дозволяє мінімізувати тертя і пошкодження від міжзоряного газу та пилу", - зауважив Гокінг та його колеги. 

Окрім того, астероїд не залишає за собою хмар космічного пилу, що також нетипово. Через це експерти припускають, що він "імовірно, зроблений з якогось щільного матеріалу: вірогідно, каменю, але й, можливо, металу". 

Повідомляється, що команда вчених буде використовувати величезний радіотелескоп. Він вловлюватиме електромагнітні сигнали не сильніші за ті, що випромінює звичайний мобільний телефон. Справа в тому, що такі сигнали не можуть походити від природних небесних тіл. Тож, якщо їх знайдуть, це доведе причетність позаземної цивілізації до Оумуамуа. 

Хоча науковці поки що стримані у коментарях, назва астероїда є промовистою. Оумуамуа перекладається з гавайської як "посланець здалеку, що прибув першим".

Нагадаємо, що нещодавно вчені виявили нову велетенську чорну діру, маса якої у 800 мільйонів разів більша за масу сонця. Вона могла виникнути, коли космос лише починав формуватися.

Учені виявили нову велетенську чорну діру

Учені виявили нову велетенську чорну діру

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Космічна Одіссея
Наступна публікація