SpaceX доправлятиме вантажі на орбітальну станцію NASA у межах проєкту з повернення людей на Місяць

SpaceX доправлятиме вантажі на орбітальну станцію NASA у межах проєкту з повернення людей на Місяць

Фото: NASA

Космічне агентство NASA планує повернути людей на Місяць вже до 2024 року.

Space X допомагатиме програмі NASA з повернення людей на Місяць. Компанія Ілона Маска доправлятиме вантажі на навколомісячну станцію Gateway. 

Про це повідомило космічне агентство NASA

Раніше планувалося, що доставку вантажів візьме на себе ракета-носій космічного агентства SLS, але перший політ відтермінували, а місію доручили Space X. Компанія використовуватиме для доставки спеціально розроблений корабель Dragon XL. За допомогою нього на космічний корабель Gateway, що у майбутньому обертатиметься навколо Місяця, доправлятимуть обладнання та припаси. 

Gateway має стати водночас базою для місячних місій та як і “проміжним пунктом” для подальших подорожей. Відповідно до планів NASA, корабель буде дещо меншим за Міжнародну космічну станцію, і астронавти зможуть перебувати на його борту протягом близько трьох місяців. 

Перші елементи Gateway, включно з системами живлення та руху, планується запустити у 2022 році. Це довзолить космічному кораблю підтримувати місії, до складу яких входить не більше двох осіб. Після 2024 року розпочнеться друга фаза використання станції у межах проєкту "Artemis", що має на меті повернути людей на поверхню Місяця (ред. – останнє висадження на Місяць відбулося 47 років тому, у межах програми Apollo-17 – шостого пілотованого польоту на Місяць). 

Проєкт планується повністю завершити до 2026 року. Він має на меті відправити чоловіка та першу жінку на Місяць вже до 2024 року. 

Нагадаємо, нещодавно компанія Ілона Маска SpaceX підписала свою першу угоду з американською космічною компанією Space Adventures про запуск на орбіту Землі туристів на космічному кораблі Crew Dragon. Коли і як у космос відправлять туристів - читайте тут. 

Компанія Space X запустила ракету Falcon з 60 супутниками на борту

Компанія Space X запустила ракету Falcon з 60 супутниками на борту

Повʼязані теми:

Наступна публікація