SpaceX успішно запустила у космос ракету Falcon 9 із новою партією супутників для глобальної Мережі

Фото: SpaceX/Twitter

Кількість виведених на орбіту супутників сягнула 480.

У ніч проти четверга, 4 червня, о 04:25 за Києвом, ракета-носій Falcon-9 разом із 60 супутниками Starlink успішно стартувала з мису Канаверал штату Флорида (США).

Таким чином, кількість виведених на орбіту супутників сягнула 480. Про це повідомляє компанія SpaceX.

Відомо, що через дев'ять хвилин після старту ракета-носій Falcon 9 успішно приземлилася на платформу "Just Read the Instructions" в Атлантичному океані.

Нагадаємо, що, за планом,через 45 хвилин після старту морські судна SpaceX "Ms. Tree" та "Ms. Chief" спробують зловити дві половини обтікача ракети-носія. 

Спершу супутники Starlink виведуть на еліптичну орбіту висотою від 212 до 386 км, аби інженери SpaceX перевірили їхню працездатність. Пізніше супутники за допомогою бортових іонних двигунів піднімуться на штатну орбіту висотою в 550 км. 

Зазначається, що, серед іншого, цього разу у космос запустили перший супутник із козирком, який розгортається. Це потрібно для того, щоб сонячне світло не потрапило на відзеркалювальні поверхні апарата.

Starlink - проєкт компанії зі створення системи навколоземних супутників для забезпечення жителів Землі високошвидкісним інтернетом. До середини 2020-х років SpaceX планує запустити близько 12 тисяч супутників.

Перші старти пройшли в травні і листопаді 2019 року. Нагадаємо також, що наприкінці січня компанія успішно здійснила запуск ракети Falcon 9 з партією з 60 супутників Starlink. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Космічна Одіссея
Наступна публікація