SpaceX відкривають попередні замовлення на Інтернет від Starlink у всьому світі

SpaceX відкривають попередні замовлення на Інтернет від Starlink у всьому світі

Фото: Starlink

Люди, які перебувають за межами поточної зони покриття бета-тесту Starlink, можуть внести депозит у розмірі 99 доларів.

SpaceX  відкрила передзамовлення на свій інтернет-сервіс Starlink у всьому світі, підтвердження цьому вже надходять з США, а також з Австралії, Нової Зеландії, Канади та інших країн.

Про це повідомляє CNBC.

Інтернет-сервіс Starlink тепер доступний для обмеженої кількості користувачів з зони покриття, яка вже існує. Ті, хто бере участь в програмі бета-тестування Starlink, можуть розміщувати замовлення на придбання послуги.

"Люди, які перебувають за межами поточної зони покриття бета-тесту Starlink, можуть внести депозит у розмірі 99 доларів, щоб придбати послугу, тільки-но вона стане доступною в вашому регіоні, наприклад, в середині або кінці 2021 року. Замовлення будуть виконуватися в порядку черги ", - заявляють на офіційному сайті Starlink.

Важливо відзначити, що повне міжнародне розгортання Starlink залежить від складного процесу отримання дозволу в кожній окремій країні. Станом на 2021 рік SpaceX вдалося отримати ліцензію на діяльність повноцінного інтернет-сервісу Starlink в США, Канаді та Великій Британії.

Робота над ліцензіями зараз ведеться в Мексиці, Німеччині, Греції, Франції, Австралії, Аргентині та Чилі. На ранніх стадіях цей процес розпочато в країнах Карибського басейну, Австрії, Іспанії, Ірландії, Італії, Нової Зеландії, Філіппінах, Індії, Японії, Південній Африці, Бразилії та Колумбії. Решта країн ще не підтвердили дозвіл на використання Starlink.

Крім того, цю стадію не треба плутати з початком повноцінного функціонування мережі, SpaceX вивели на орбіту поки близько 1 тисячу супутників Starlink, з більш ніж 4 тисяч необхідних в рамках першої фази програми.

За словами Ілона Маска, мета SpaceX в результаті запропонувати послуги з "однаковою ціною у всіх країнах", різниця буде в податках і вартості доставляння обладнання. Це означає, що Starlink в майбутньому повинен бути доступний практично для всіх, хто може дозволити собі нормальний широкосмуговий доступ до мережі, хоча насмперед він орієнтований на важкодоступну місцевість і тих, хто не має якісного доступу до Мережі.

Поки ціни залишаються досить високими. Користувачі повинні заплатити $ 499 за термінал (антену, Wi-Fi роутер і обладнання для установки) і платити $ 99 на місяць абонентської плати за сам Інтернет.

Нагадуємо, що американська приватна космічна компанія Ілона Маска SpaceX відправила на орбіту чергову партію супутників завдяки ракеті-носію Falcon 9.  

Повʼязані теми:

Наступна публікація