SpaceX запустила на орбіту ракету Falcon 9 зі супутниками

SpaceX запустила на орбіту ракету Falcon 9 зі супутниками

Третю партію супутників Starlink доставлять на орбіту.

З майданчика SLC-40 мису Канаверал 29 січня о 9:06 за Східним часом (16:06 за Києвом) компанія Ілона Маска SpaceX успішно здійснила запуск ракети Falcon 9 з третьою партією з 60 супутників Starlink.

Ракета-носій вирушила на орбіту з новою групою з 60 мінісупутників, призначених для подальшого розгортання глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink. Супутники будуть виведені на орбіту висотою 290 км. Згодом вони підіймуться ще вище за допомогою власних іонних двигунів. 

Starlink - проєкт компанії зі створення системи навколоземних супутників для забезпечення жителів Землі високошвидкісним інтернетом. До середини 2020-х років SpaceX планує запустити близько 12 тисяч супутників.

Перші старти пройшли в травні і листопаді 2019 року - тоді ракети-носії також виводили по 60 супутників на орбіту. Останній запуск був проведений 6 січня - в компанії заявили про успішне виведення сателітів на навколоземну орбіту.

19 січня компанія Ілона Маска SpaceX успішно провела випробування системи порятунку Dragon Crew. Тест показав, що SpaceX може безпечно перервати місію, якщо після зльоту щось піде не так. Маск назвав тест "ідеальним" і привітав всіх, хто трудився над проєктом.

SpaceX успішно протестувала космічний корабель, який руйнує монополію Росії

SpaceX успішно протестувала космічний корабель, який руйнує монополію Росії

Повʼязані теми:

Наступна публікація