Стівен Хокінг задумав піти з життя за допомогою евтаназії

Стівен Хокінг задумав піти з життя за допомогою евтаназії

Хокінг заговорив про евтаназію. / Фото: ВВС

За словами вченого, підтримувати в людині життя проти її волі – кричуща неповага до людини.

Відомий вчений та популяризатор науки Стівен Хокінг може добровільно піти з життя. За словами фізика, він погодиться на евтаназію, якщо зрозуміє, що більше нічого не може дати світові.

Як пише The Telegraph, за словами Хокінга, підтримувати в людині життя проти її волі – кричуща неповага до людини. Професор додав, що в разі, якщо його будуть мучити сильні болі, він теж віддасть перевагу піти з життя за допомогою евтаназії.

Раніше Хокінг, який страждає від паралічу і прикутий до інвалідного візка, вже виступав на підтримку евтаназії. "Якщо люди присипляють тварин, щоб позбавити їх страждань, чому самі люди мають страждати?" – говорив він.

В інтерв'ю BBC, яке вийде 15 червня, він зазначив, що не хотів би помирати перш, ніж визначить ще дещо про Всесвіт. Втім, за словами вченого, іноді він відчуває себе дуже втомленим і самотнім. В першу чергу через те, що йому важко спілкуватися з людьми.

Хокінг - відомий вчений і автор книги "Коротка історія часу", що розійшовся 10-мільйонним тиражем. Він займався вивченням проблеми виникнення космологічної сингулярності - первинного стану Всесвіту, з якого він, згідно з теорією Великого вибуху, безперервно розширюється.

У 1963 році 22-річному Хокінгу був поставлений діагноз "розсіяний склероз", однак це не завадило йому продовжити наукову роботу, двічі одружитися і стати батьком трьох дітей. Хокінг може говорити і спілкується зі світом за допомогою комп'ютерного синтезатора мови.

Повʼязані теми:

Наступна публікація