Сумчасті миші можуть зникнути через надмірний секс

Сумчасті миші можуть зникнути через надмірний секс

Фото: pixabay.com

Деякі пари здатні за один раз паруватись 14 годин поспіль.

Австралійські дослідники додали в список тварин, які зникають, два види сумчастих мишей (чорнохвості-присмеркові і срібні). Вони відомі суїцидальними звичками спарювання.

Ці види мишей у травні 2013 року відкрив професор Квінслендського технологічного університету Ендрю Бейкер, пише Live Science.

"Дуже рідко можна виявити нових ссавців в розвинених країнах, таких як Австралія. Їх знайшли на туманних гірських вершинах. Вони піднялись туди через підвищення температури в колишньому місці, а тепер їм нікуди йти. І проблема в тому, що швидкість вимирання ссавців в Австралії має загрозливі форми", - розповів Бейкер.

Однак зникнення видів сумчастих мишей може бути більше пов'язане не зі зміною клімату і втратою місць існування, а зі статевим життям самців. Тільки-но вони досягають віку сексуальної зрілості, вони перестають виробляти сперму. Тому їхнім завданням є запліднити якомога більше самок, щоб забезпечити ефективне розмноження.

Шлюбний період у цих ссавців триває до двох тижнів. Деякі пари здатні паруватися до 14 годин за один раз. Під час цього акту, як правильно, вмирають всі самці. Підвищений рівень стресу призводить до ослаблення імунної системи та смерті від кровотечі і інфекцій. Самці вмирають, не побачивши своїх нащадків.

Таке розмноження йде на користь самкам.

"Якщо ми почнемо негайно діяти, то з часом побачимо, що сумчасті миші вийдуть зі списку тих, які перебувають під загрозою зникнення", - каже Бейкер.

Раніше вчені з`ясували, що однією з нових смертельних загроз для людства є свинячий вірус, припустили дослідники з Університету Огайо. Лабораторні тести показали, що свинячий дельта-короновірус з готовністю перестрибує між клітинами різних живих істот, включаючи і людину.

Бактерії кишківника можуть впливати на мозок людини – японські вчені

Бактерії кишківника можуть впливати на мозок людини – японські вчені

Повʼязані теми:

Наступна публікація