Tesla у режимі автопілота розпізнала у темряві ведмедицю з ведмежатами і врятувала їм життя

Tesla у режимі автопілота розпізнала у темряві ведмедицю з ведмежатами і врятувала їм життя

Фото: скриншот з відео

Інцидент трапився у США.

В американському штаті Монтана електоавтомобіль Tesla Model 3 Performance в режимі автопілота врятував ведмедицю-грізлі та двох її дитинчат.

Про це повідомив на своєму YouTube-каналі власник електрокара Ендрю Віттл та виклав відео дивовижної зустрічі.

За словами чоловіка, він їхав нічною дорогою, коли попереду раптово побачив тварин, що переходили трасу. Побачивши наближення світла, ведмедиця відштовхнула одного зі своїх дитинчат, який не встиг перейти дорогу, і приготувалася прийняти удар на себе. Але автомобіль зупинився за декілька метрів до тварин. Мати-грізлі дочекалася, поки ведмежата втечуть із дороги і, впевнившись, що загрози для них немає, поспішила за ними.

"Це була дивовижна демонстрація того, наскільки кращою стала функція автопілота відтоді, як я отримав автомобіль. Мало того, що автопілот розпізнав сім'ю ведмедів у темряві, поки машина їхала зі швидкістю 50 миль (80 км - прим.ред.) на годину, функція Dashcam записала все це в більшій роздільній здатності", - написав власник Tesla під відео.

Нагадаємо, раніше у Флориді водій Tesla загинув в охопленій вогнем автівці. Свідки кажуть про фатальну несправність електрокара.

Повʼязані теми:

Наступна публікація