Топ-7 яскравих подій Interpipe TechFest 2018 Новини компаній

15-16 вересня в Дніпрі відбулося головне інженерне шоу країни Interpipe TechFest.

Незважаючи на дощову погоду, протягом двох днів фестиваль відвідали близько 17 000 гостей. На території 15 га розмістилася виставка сучасної інженерії і техніки, 7 видів технічних змагань, зони wow-активностей та open-air лекторій.

Чим же запам'яталося головне інженерне шоу України в цьому році?

1. Катання на роборуці KUKA

Промисловий робот серії KR QUANTEC ultra став однією з сенсацій техфеста. Здібна виконувати надточні роботи і піднімати до 300 кілограм, роборука перетворилася в високотехнологічний атракціон для дітей і дорослих. Будь-хто міг зайняти крісло, прикріплене до центральної руки робота, і покататися на каруселі, що постійно крутилась та переверталась.

2. Хімічний мега-дослід

Наймасштабніший в Україні експеримент з розкладання перекису водню. Студенти кафедри органічної хімії ДНУ ім. Олеся Гончара під керівництвом викладача продемонстрували гостям техфесту надзвичайне видовище, створивши з суміші перекису водню, миючого і розчину каталізатора 10 000 літрів гарячої піни. Це було схоже на виверження невеликого вулкана.

3. Лекція Майкла Хесса

Недільний виступ заступника директора космічного центру ім. Ліндона Джонсона (Х'юстон) очікувано стовідсотково заповнив секцію open-air лекторію. Більшу частину своєї лекції Майкл присвятив проблемі підготовки астронавтів:

Спікер торкнувся теми медичних ризиків польотів у космос, які стають все більш важливими в міру того, як людство переходить до освоєння далекого космосу, а також питань можливої ​​приватизації МКС і подальших планів NASA з вивчення космосу. Також Майкл Хесс повідомив, що в рамках поїздки в Дніпро йому вдалося ознайомитися з розробками українських космічних компаній і він був дуже вражений тим потенціалом, який демонструє українська космічна галузь.

4. Новий БТР-4МВ1

Нова розробка Харківського конструкторського бюро машинобудівників ім. А.А. Морозова привернула до себе максимальну увагу чоловічої частини відвідувачів техфесту різного віку. Бронетранспортер став одним з тих експонатів, з яким хотів сфотографуватися практично кожен, хто проходив повз. Гості могли не тільки помилуватися новинкою військової техніки, а й зазирнути всередину кабіни, а також побачити, як обертається бойовий модуль на даху БТР.

5. Cyber ​​Cup і автограф-сесія чемпіона світу з Counter-Strike

Турніри по Dota2 і CS: GO зібрали найкращі аматорські команди гравців з усієї України. І поки кіберспортсмени змагалися за призовий фонд у 20 000 гривень, відвідувачі локації могли випробувати свої сили в аматорському чемпіонаті по FIFA і зустрітися з Єгором Маркеловим – багаторазовим чемпіоном світу і одним з кращих снайперів за всю історію Counter-Strike.

6. Окуляри Google Glass з промисловою функцією

Мало хто може похвалитися тим, що бачив, як працює один з найзнаменитіших пристроїв компанії Google. Окуляри Google Glass є тестовим гаджетом і відсутні в офіційному продажі. Однак у гостей техфесту була можливість протестувати окуляри на стенді Interpipe. Окуляри надала компанія IT-Enterprise.

7. Українські стартапи

На фестивалі можна було познайомитися з десятками українських стартапів. Серед них –біометричний браслет MAWI. Його можна використовувати як в медичних цілях, так і як платіжний засіб.

Володимир Краковецький, CEO стартапу Woroom.network презентував рукавички, які зможуть передавати відчуття – температуру від 4 до 40 градусів і вібрації. Роман Кравченко, засновник лабораторії-акселератора IoT Hub, розповів про стартап SolarGaps – виробник розумних жалюзів, що генерують сонячну енергію і допомагають створити комфортний клімат.

Наступна публікація