Twitter заблокував сотню мікроблогів, пов'язаних з урядом РФ

Twitter заблокував сотню мікроблогів, пов'язаних з урядом РФ

Фото: Associated Press

Співробітники Twitter заявляють про викриття двох груп, одна з яких поширювала інформацію проти США та ЄС.

Компанія Twitter у вівторок, 23 лютого, назавжди заблокувала сотню пов'язаних з урядом Російської Федерації мікроблогів.

Про це йдеться на сайті соцмережі.

Співробітники Twitter заявляють про викриття двох груп. Перша з них нараховує 69 аккаунтів, "які можна надійно пов'язати з російськими державними суб'єктами". 

"Деякі з цих акаунтів поширювали повідомлення, які були пов'язані з російським урядом, тоді як інша частина мережі була зосереджена на підрив віри в альянс НАТО і його стабільність", - пояснили в компанії.

До другої групи входить 31 мікроблог, спрямований проти США та Європейського Союзу. Їх пов'язують із Агентством інтернет-досліджень (IRA) і російськими урядовими структурами.

Компанія також видалила близько 130 мікроблогів з Ірану, які "намагалися зірвати публічну розмову під час перших президентських дебатів 2020 року в США", та 35 облікових записів з Вірменії, націлених проти Азербайджану.

Зазначається, що від 2018 року Twitter видалив понад 85 тисяч маніпулятивних облікових записів з 20 країн.

Раніше ТСН.ua дізнавався, що про російський Sputnik V думають в ЄС, і чому Сполучені Штати через власну недалекоглядність можуть програти Росії вакцинальну кампанію. Читайте про це - за посиланням.

Твіттер "забанив" Трампа: соцмережа заблокувала офіційний акаунт президента США

Твіттер "забанив" Трампа: соцмережа заблокувала офіційний акаунт президента США

Повʼязані теми:

Наступна публікація