У Дубаї цього літа з'явиться безпілотне летюче таксі

У Дубаї цього літа з'явиться безпілотне летюче таксі

У Дубаї цього літа з'явиться безпілотне летюче таксі

Максимальна дальність перевезення має вкластись у 30 хвилин польоту зі швидкістю до 160 км/год.

У ОАЕ вже в липні цього року з'являться таксі на основі безпілотних летючих машин. Про це заявив глава Управління доріг та транспорту Маттар аль-Тайер, повідомляє ZDnet.

Нові транспортні перевезення будуть здійснюватись на базі безпілотника моделі Ehang 184, який розроблений державним Управлінням транспорту спільно з китайською фірмою Ehang.

Безпілотне таксі може перевозити вантажі масою до 110 кг та вже успішно пройшло перші льотні випробування. Новий повітряний транспорт за виглядом нагадує вертоліт, висота якого становить 1,6 м. Сам апарат важить 250 кг.

Салон летючого таксі оснащений тачскріном, на якому пасажир може обрати пункт призначення. Кількість можливих точок посадок і злету обмежена, а польоти контролюються фахівцями з землі через систему бездротового зв'язку.

Зазначається, що дрон може здійснювати перевезення протягом 30 хвилин і розвивати швидкість до 160 кілометрів на годину.

Додамо, що літальний апарат призначений для будь-яких погодних умов, окрім грози, а максимальна висота на яку він може піднятися - 900 метрів.

Нагадаємо, раніше у Лос-Андежелесі відбулось тестування капсул для п'ятого виду транспорту - вакуумного потяга Hyperloop, концепт якого був розроблений Ілоном Маском. П'ятим видом транспорту його назвав сам Маск, оскільки його технологія стоїть нарівні з винаходом поїзда, автомобіля, корабля та літака. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація